«Patriotu spēlēs» Broka ar Ķirsi kritizē Ušakova ārišķību, dēvē par šovmenu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpinot pašvaldību vēlēšanām veltīto video diskusiju ciklu «Patriotu spēles», TVNET uz diskusiju šoreiz aicināja «Vienotības» Rīgas mēra amata kandidātu Vilni Ķirsi un Nacionālās apvienības mēra krēsla tīkotāju Baibu Broku. Abi diskusijas dalībnieki bija vienisprātis, ka pašreizējais Rīgas mērs Nils Ušakovs («Saskaņa») strādā pie tā, lai darbi, kas ir pašvaldības pamatuzdevumi, tiktu pasniegti kā sasniegums. Tāpat diskusijā izskan, ka pašvaldībai jābūt ambiciozākai.

Otrajā diskusiju duelī žurnālists Māris Zanders abus izklaušināja par viņu pašreizējās Rīgas domes vadības darba vērtējumu, to, kā domes vadība pasniedz savu darbu. Tāpat tika spriests par ielu remontiem.

Ķirsis diskusijas laikā akcentēja, ka ielas tiek remontētas pārāk lēni – lai šādos tempos salabotu visas ielas, kuras kopumā ir 1,4 tūkstošus kilometru garas, dažiem iedzīvotājiem būtu jāgaida 140 gadi. «Kaut kas tiek darīts, bet kopumā problēma atrisināta netiek,» pārliecināts bija Ķirsis.

Savukārt Broka, runājot par Rīgas tēlu, skaidroja, ka jādomā daudz ambiciozāk. «Tas, ka tiek strādāts pie ielu, ēku fasāžu remontiem, ir tikai normāli, bet pilsētai ir jābūt virsmērķim. Jādomā, cik lielā mērā esam uz tehnoloģijām orientēti, cik daudz mēs atbalstam jaunos biznesmeņus,» pauda Broka un kritizēja pašreizējo vadību, ka pašvaldība neizmanto potenciālu – būt zinātnei un inovācijām draudzīgai pilsētai.

Abi mēra amata kandidāti bija vienisprātis, ka nepieciešams strādāt pie tā, lai Rīgu padarītu pieejamāku studentiem, jo pašlaik ir problēma ar mājvietas atrašanu par saprātīgu cenu.

Tāpat viņi akcentēja, ka pilsētai aktīvai jāiesaistās komunikācijā ar augstskolām, ņemot vērā to intereses, strādāt pie infrastruktūras pielāgošanas studentu, kas palēnām kļūst par Rīgas iedzīvotājiem, vajadzībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu