Piebalgs Zaļajai partijai pārmet sadarbības ētikas pārkāpšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas Zaļās partijas (LZP) kritika par izglītības ministra Kārļa Šadurska (V) darbu ir pārsteigusi «Vienotību», savukārt iecerētā rezolūcija ir valdības partneru sadarbības ētikas pārkāpums, uzskata «Vienotības» vadītājs Andris Piebalgs.

Politiķis sacīja, ka ir pārsteigts par rezolūcijas projektu, kurā pausta LZP gatavība uzņemties vadīt Izglītības un zinātnes ministriju (IZM), jo pašreizējais ministrs esot zaudējis gan politiskā spēka, gan tautas uzticību. LZP šo rezolūciju tika izskatījusi sestdien kongresā, tomēr to nepieņēma.

Piebalgs uzsvēra, ka Zaļo un zemnieku savienībā ietilpstošā LZP ir koalīcijas politiskais spēks, tāpēc savus iebildumus varētu paust partneriem, tomēr tas neesot darīts. Pēc politiķa domām, šajā gadījumā pārkāpta valdības partiju sadarbības ētika.

Par šo jautājumu pirmdien vēl spriedīs «Vienotības» valde, kas arī lems, vai pārrunāt starpgadījumu koalīcijas sanāksmē. Pēc Piebalga domām, to varētu nedarīt, ņemot vērā, ka rezolūcija netika pieņemta. Vienlaikus viņam nav izprotams tas, kāpēc vispār bija vajadzīgs šāds rezolūcijas projekts.

«Vienotības» vadītājs uzteica Šadurski, kurš esot viens no reformu bagātākajiem ministriem šajā valdībā.

Politiķis noraidīja Ingemāra Līdakas (LZP) pausto, ka «Vienotība» meklē iespējas gāzt valdību. «Partija var būt kritiska pret atsevišķam lietām, tomēr ir konstruktīvs valdības partneris,» akcentēja «Vienotības» vadītājs.

Kā ziņots, sestdien norisinājās LZP kongress, kuram bija sagatavota rezolūcija, kurā kritizēts Šadurskis un pausta gatavība uzņemties IZM vadību. Beigās šī rezolūcija netika pieņemta. Kā skaidroja Līdaka, koalīcijas partneru ministra demisijas pieprasījums būtu koalīcijas līguma pārkāpums, kura gadījumā «Vienotībai» būtu tiesības prasīt Zaļo un zemnieku savienības premjera Māra Kučinska atkāpšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu