Briesmu pilnajā Jelgavas bērnunamā izskatās tīri nevainīgi. Darbinieces: ziņas tiek sagrozītas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jelgavas bērnu sociālās aprūpes centra darbinieces ir pārliecinātas, ka medijos izskanējusī informācija par notiekošo bērnunamā ir sagrozīta un nepareizi interpretēta, skaidroja sarunās ar aprūpētājām.

«Es šeit strādāju 26 gadus. Un uzskatu, ka daudz kas ir nepatiesi, nepareizi saprasts, interpretēts. Es neiešu prom, jo man patīk mans darbs. Jā, tas ir ļoti smags darbs. Tikai tie cilvēki, kas strādā ar bērniem, var saprast un atbalstīt. Kolektīvā mums nav tik smagi, jo mēs atbalstām viens otru,» pauda kāda no darbiniecēm.

Arī citas darbinieces ir pārliecinātas, ka medijos aprakstītais nav taisnība, jo viņas ir pārliecinātas par savu kolēģu godaprātu un arī pašas vardarbību pret bērniem nepielieto.

Iespējamo vardarbību noliedz arī sastaptie bērnunama iemītnieki, kas aprūpētāju klātbūtnē atklāja, ka darbinieces ir jaukas.

Bērnunama kolektīvs atzīst, ka pēc tam, kad medijos publiskota informācija par iespējamo psiholoģisko un fizisko vardarbību, darbinieki sākuši izjust emocionālo spriedzi no apkārtējiem, zvana draugi un paziņas, jautājot, kas noticis.

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) izbeigusi lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā pret vienu darbinieci, Neilande ar viņu ir komunicējusi telefoniski, taču vēl nezina, vai darbiniece vēlas darbu turpināt. Vēl divu darbinieču darbs tiek vērtēts.

«Darbiniekus atrasts ļoti grūti. Mums viena štatu vienība uz 0,6 slodzēm stāvēja pusotru gadu.

Apvienojām grupas un izlīdzējāmies šādā veidā. Liksim sludinājumus, meklēsim,» stāstīja bērnu nama vadītāja. Vasarā uz laiku darbā varēs pieņemt pedagogus.

Jau vēstīts, ka VBTAI sākusi lietvedības administratīvā pārkāpuma lietā pret trīs darbiniecēm - divām par fizisku vai emocionālu vardarbību pret bērnu, bet vienai par emocionālu vardarbību pret bērnu. Taču vakar Jelgavas bērnunams saņēmis VBTAI atzinumu par administratīvā pārkāpuma lietvedības izbeigšanu pret vienu no atstādinātajām darbiniecēm.

Tāpat ziņots, ka

bērnu tiesības sargājošajās iestādēs nonākuši septiņi iesniegumi par dažādiem pārkāpumiem Jelgavas bērnunamā, un saistībā ar notikušo ir sākta izmeklēšana,

kuras laikā no amata pienākumu pildīšanas atstādinātas trīs audzinātājas, otrdien vēstīja Latvijas Radio.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu