«Patriotu spēles»: Daugavpils nav nekāda «sarkanā pilsēta»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestajās «Patriotu spēlēs» TVNET uz sarunu bija aicinājis Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieku Pēteri Dzalbi, kā arī Daugavpils universitātes rektoru Arvīdu Barševski. Abi sarunas laikā atzina, ka Daugavpils nav nemaz tik «sarkana pilsēta», tajā dzīvo patrioti, kuri ir savā starpā vienoti, turklāt Daugavpilī ar patriotismu esot krietni vien labāk nekā citviet Latvijā.

Atbildot uz žurnālista Māra Zandera jautājumiem, tostarp par to, vai iedzīvotāji valstij ir lojāli, Barševskis skaidroja – jā, šādi jautājumi rodas absolūtajam vairākumam, līdz brīdim, kad tiek aizbraukts uz Daugavpili un saprasts, ka bažām nav pamata. Barševskis ironizējot arī pieļāva, ka Daugavpils iedzīvotājiem ar patriotismu ir krietni labāk nekā, piemēram, Pļavnieku iedzīvotājiem.

Barševskis kritizēja pirms kāda laika BBC demonstrēto filmu par Krievijas iebrukumu Latvijā. Viņš arī pauda kritiku valstsvīriem, norādot, ka reakcijai uz filmu bija jābūt daudz asākai. «Daugavpils nekad nav bijusi «sarkanā pilsēta», tāpēc šis mīts ir jāpārtrauc,» pauda Barševskis.

Savukārt Dzalbe sacīja, ka pirms pāris gadiem Daugavpilī tika rīkots lāpu gājiens. Viņš gan atzina, ka sākotnēji esot bijušas bažas, ka ideju izsvilps, taču tās bija nepamatotas.

«Kad gājām trešo gadu, jau bija jāslēdz vairākas ielas, jo gājienā piedalījās ap pieci tūkstoši iedzīvotāju,» pauda Dzalbe un akcentēja, ka gājiens vien pierāda to, ka patriotisms pilsētā ir, iedzīvotāji dzīvo vienoti.

Minētajā filmā attēlots Krievijas iebrukums Latvijā. Lai atbalstītu prokremliski noskaņotos separātistus, Krievija ieņēmusi 20 netālu no robežas esošas pilsētas. Kad NATO līderi nevar izlemt, kā atbildēt uzbrukumam, ASV un Lielbritānija izlemj sūtīt karavīrus cīņā ar Krievijas spēkiem. Krievija pēc tam atbild ar kodoluzbrukumu. BBC mājaslapā raidījuma aprakstā teikts, ka tajā bijušās augstākās britu militārās un diplomātiskās amatpersonas veic iespējama «karstā kara» simulāciju Austrumeiropā, iekļaujot pat cīņu ar kodolieročiem.

Daugavpils novada domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe vēlēšanās startēs «No sirds Latvijai» saraksta, bet Daugavpils universitātes rektors Arvīds Barševskis - no Zaļo un zemnieku savienības saraksta kandidēs uz mēra krēslu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu