«Patriotu spēles»: Daugavpils uzņēmējiem vājas prasmes komunicēt ar ierēdņiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvadītas sestās «Patriotu spēles». TVNET šoreiz uz sarunu bija aicinājis Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieku Pēteri Dzalbi, kurš vēlēšanās startēs «No sirds Latvijai» saraksta, kā arī Daugavpils universitātes rektoru Arvīdu Barševski, kurš no Zaļo un zemnieku savienības saraksta kandidēs uz mēra krēslu. Skarot jautājumu par uzņēmējdarbību pilsētā, Dzalbe norādīja, ka tajā ir vairāki spējīgi uzņēmumi, bet Barševskis – atsevišķiem uzņēmumiem ir problēmas ar komunikāciju, runājot ar ierēdņiem.

Dzalbe, atbildot uz žurnālista Māra Zandera jautājumiem par to, kā pilsētā sokas ar uzņēmējdarbību un darba vietām, sacīja, ka pirms kāda laika ne visi uzņēmēji bija gatavi diversificēt savus tirgus, tāpēc bija vērojami kritumi.

Vienlaikus pašlaik nesokas nemaz tik slikti – ir divi uzņēmēji, kuri ir gatavi kopīgi uzbūvēt koka granulu rūpnīcu, kas varētu dot vairākus desmitus darba vietu, radītu vēl darba vietas pēc tam pārstrādē un tā tālāk.

Tāpat kāds uzņēmums no Baltkrievijas cer izveidot uzņēmumu, kas papildus radīs ap 100 darba vietām pilsētā. Runājot par lielajiem uzņēmumiem, Dzalbe teica, ka tādi ir vismaz seši un katrs no tiem nodrošina 400 līdz 500 darba vietu.

Savukārt Barševskis skaidroja, ka Daugavpilī esot manāma kāda «nacionālā īpatnība» - viens otrs uzņēmējs ir gatavs komunicēt ar rietumvalstīm, Austrumiem, bet reizēm redzams, ka pietrūkst pieredzes, iespējams, valodas zināšanu, lai komunicētu ar valsts iestādēm un iegūtu papildu līdzekļus, izmantojot dažādus fondus.

«Uzņēmumi paši varētu aktīvāk iesaistīties struktūrfondu piesaistē,» pauda Barševskis un sacīja, ka pēc sarunām ar uzņēmējiem var secināt, ka atsevišķiem uzņēmējiem «neatmaksājas birokrātija», kā arī pašiem nav īsti vēlmes runāt ar ministriju ierēdņiem.

«Nezinu gan, vai tā ir tendence, bet esmu sastapies ar šādiem gadījumiem,» piebilda Barševskis. Viņam arī šķiet, ka neveiksmīgi Daugavpilī strādājuši biznesa inkubatori.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu