Ķirsis «Patriotu spēlēs»: Rīgas namu pārvaldnieka vadība uzticību zaudējusi neskaitāmas reizes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Septītajās «Patriotu spēlēs» uz sarunu TVNET aicinājis Rīgas mēra amata kandidātu Ati Zakatistovu no «KPV LV» un «Vienotības» mēra amata kandidātu Vilni Ķirsi. Runājot par nākotnes plāniem ievēlēšanas gadījumā, Ķirsis turpināja uzstāt, ka Rīgas namu pārvaldnieka vadību nepieciešams atbrīvot no amata.

Atbildot uz žurnālista Māra Zandera jautājumiem, Ķirsis skaidroja, ka Rīgas namu pārvaldnieka un citu uzņēmumu kapitāla daļu turētājs ir Rīgas mērs, kurš ar savu vienpersonisku lēmumu var atbrīvot no amata šos cilvēkus.

Ķirsis arī norādīja, ka šāda lēmuma pieņemšanas gadījumā nekādas tiesvedības nebūšot.

«Viens no iemesliem – uzticības zaudēšana, un Rīgas gadījumā var skatīt, kuru uzņēmumu grib, uzticība ir zaudēta entās reizes un atbrīvošana nebūs problēma,» pauda Rīgas mēra amata kandidāts.

Zakatistovs savukārt Ķirsim pārmeta, ka viņš jau ir politikā, tāpēc viņam esot bijušas iespējas jau rīkoties. Tāpat Zakatistovs sarunu novirzīja uz to, ka viņa pārstāvētajā partijā ir dažādi cilvēki, kuriem ir dažāds elektorāts.

Viņš akcentēja, ka «KPV LV» izveidojusi 15 sarakstus pašvaldību vēlēšanām.

«Rīgas sarakstā mums nav neviena cilvēka ar pieredzi politiskajā šļurā, mēs nākam ar jaunu vilni, un tur ir spēks,» teica mēra amata kandidāts no «KPV LV».

Rīgas namu pārvaldnieks kapitāla daļu turētājs ir Rīgas pašvaldība, kapitāla daļu turētāja pārstāvis - Rīgas domes priekšsēdētājs.

Uzņēmums tika nodibināts, lai nodrošinātu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšanu pēc vienotiem principiem un uzlabotu pašvaldības sniegto pakalpojumu kvalitāti dzīvojamo māju pārvaldīšanā.

Kopsummā uzņēmums apkalpo ap 167 000 klientu un tā pārvaldījumā ir ap 4300 dzīvojamo māju ar kopējo apsaimniekojamo platību virs 8 milj. kvadrātmetru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu