Atlaistās Saeimas prezidents Bērziņš atklāj «blēdību ar nodokļu reformu»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Bēdīgi slavenais eksprezidents Andris Bērziņš, kuram darbu paspēja iedot atlaistā 10. Saeima, sācis pašreklāmas kampaņu startam Rīgas domē no ZZS saraksta - intervijā* Aivara Lemberga laikrakstam Bērziņš dalījies pārdomās par nodokļu reformu, kas «ir diezgan savāda».

«Vakar visu dienu sēdēju traktorā: vajadzēja apart lauku, un to arī paveicu,» intervijā NRA stāsta Andris Bērziņš. Bet dienu vēlāk – 4. maijā, Neatkarības dienā, viņš jau bija ietērpies baltā kreklā, raksta laikraksts.

Intervijā Andris Bērziņš mēģināja spīdēt ar kompetenci nodokļu jomā - viņš stāsta, ka «Vienotība» patlaban cenšas celt savu reitingu ar pretošanos nodokļu reformai. Tai pat laikā viņš pats uzskata, ka nodokļu reforma ir diezgan savāda. «Daļēji piekrītu «Vienotības» viedoklim par nodokļu reformu, bet kā prioritāti redzu citu virzienu - valsts pārvaldi un reģionālo reformu, un nodokļu pieskaņošana varētu notikt budžeta veidošanas procesā, dodot priekšroku neapliekamā minimuma palielināšanai iespēju robežas. Svarīgāk būtu turpmāk pārvērtēt budžeta izdevumu daļas pozīcijas,» viņš komentē.

Bērziņam arī šķiet, ka pasaulē nevienā attīstītā valstī netiek taisīta visaptveroša nodokļu reforma. Nodokļus pieskaņojot konkrētai esošajai situācijai, risina konkrētas problēmas, nevis rada arvien jaunus satricinājumus, viņš saka.

Savādā nodokļu politika ir savāda

«Tā, piemēram, Latvijas gadījumā - elektroenerģijas cenas, kas pie mums ir par ceturtdaļu augstākas nekā Igaunijā. Lūk, risiniet šo problēmu! Kāda jēga taisīt nodokļu reformu, ja nerunā par to, kā finansēt veselības aprūpi un izglītību? Ir jēga kaut ko reformēt tikai tad, ja kaut kas tiek atrisināts. Bet šajā reformā ar vienu roku dod, ar otru - atņem to pašu, kas iedots, un pat vēl vairāk. Tā jau, piedodiet, ir blēdība. Savādās nodokļu politikas dēļ samazināsies investīcijas, jo kurš tad gribēs investēt šādā situācijā? Pat mūsu uzņēmumi nereti investē ārzemēs, jo šeit tas ir neizdevīgi un neskaidri,» saka Bērziņš.

* - Nauris Kāpostiņš ir Aivara Lemberga dēla Anrija Lemberga sievas brālis. Naura Kāpostiņa līdzšīnējā darbība nav bijusi saistīta ar medijiem līdz pat 2016.gada 30.maijam, kad par SIA «Mediju nams» 100% īpašnieku pēkšņi kļuva Nauris Kāpostiņš, caur 100% īpašnieka daļām SIA «MN mediji». Nauris Kāpostiņš ir algota amatpersona arī SIA «Mediju nams» valdē, kopā ar Aivara Lemberga znotu Jāni Austriņu, kurš ir Aivara Lemberga meitas vīrs. Iepriekšminētie fakti liek domāt, ka radniecīgās saites ir svarīgākas par korporatīvajām saitēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu