Vējonis: Jebkura atgriezta likumdošanas norma liecina par parlamenta nekvalitatīvu darbu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ļoti būtiski, lai parlaments strādātu pareizi un likumdošanas normas nebūtu jāatgriež atpakaļ, jo jebkura šāda atgriezta norma liecina par parlamenta nekvalitatīvu darbu, trešdien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents uzsvēra, ka kopš brīža, kad viņš Saeimas darba grupā iesniedza savus priekšlikumus par Saeimas darbību likumdošanas pieņemšanas procesā, tās darbs ir nedaudz uzlabojies, jo sasteigto priekšlikumu skaits, kas jāatgriež atpakaļ, ir samazinājies.

«Vairs uz trešo lasījumu netiek iestrādāti ļoti būtiski un kardināli priekšlikumi, salīdzinot ar pirmo iesniegto versiju,» sacīja Vējonis.

Viņš norādīja, ka jebkurš, kas izsaka priekšlikumus, vēlas, lai tie būtu atbalstīti un caur balsojumu nonāktu attiecīgajā tiesību aktā, bet Latvija ir parlamentāra valsts un deputātiem ir tiesības atbalstīt un arī noraidīt kādu priekšlikumu. «Ir virkne uzlabojumu parlamenta reālajā darbībā, līdz ar to parlaments, neskatoties uz to, ka precīzas izmaiņas Saeimas kārtības rullī neizdara, tomēr ir ņēmis vērā virkni manu priekšlikumu,» atzina Vējonis.

Kā ziņots, pērn Vējonis Saeimai nosūtīja priekšlikumus likumdošanas procesa pilnveidošanai un likumu kvalitātes uzlabošanai. Priekšlikumos Vējonis Saeimu mudināja atteikties no būtisku likumu grozījumu iesniegšanas uz trešo lasījumu.

Uzsverot, ka labi likumi ir politiķu atbildība pret Latvijas iedzīvotājiem, prezidents ierosināja Saeimas deputātus izvērtēt vairākus priekšlikumus papildinājumiem Saeimas kārtības rullī, kas, viņaprāt, varētu tūlītēji uzlabot likumu kvalitāti, neprasot apjomīgas reformas vai būtiskus resursus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu