Ziemele: vajag neatkarīgu veidojumu, kas vērtētu likumus to tapšanas laikā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Mūsu konstitucionālās iekārtas sistēmā pietrūkst viena pastāvīga, neatkarīga, autoritatīva veidojuma, kas varētu vērtēt likumdošanas paketes un sniegt savu viedokli par to atbilstību Satversmes ievadā nospraustajiem mērķiem, intervijā Latvijas Radio sacīja Satversmes tiesas (ST) priekšsēdētājas Ineta Ziemele.

Ziemele atzina, ka, viņasprāt, nepieciešamas uzlabot likumdošanas procesu. «Tajā jāienes ekspertīze un autoritāte,» viņa teica.

ST priekšsēdētāja uzskata, ka kopumā ar tiesiskas valsts principa izpratni un nostiprināšanu ikdienā, kā arī likumdošanas procesā, ir ļoti daudz jāstrādā. «Mēs kaut kur paši sev radām problēmu. Uzskatu, ka no valsts drošības viedokļa tā ir liela problēma,» sacīja Ziemele.

Viņa arī piebilda, ka ST ir demokrātiskās domas virzītājs un pārstāv zināmu tiesisko kultūru. «Un, kā mēs ļoti labi zinām, Latvijā pie tā būtu ļoti nopietni jāstrādā,» viņa norādīja.

Kā ziņots, Ziemele par ST priekšsēdētāju tika ievēlēta 8.maijā. Kandidatūrai tiesas priekšsēdētāja amatam tika izvirzīts arī Gunārs Kusiņš un līdzšinējais tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu