Tiesībsargs: Dzīve Latvijā no cilvēktiesību viedokļa kļūst kvalitatīvāka

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts pārvaldes iestādes, īpaši, politikas veidotāji, piemēram, Tieslietu un Iekšlietu ministrijas, savā darbā bieži balstās uz Eiropas Cilvēktiesību tiesas atziņām, kas nozīmē, ka mūsu dzīve Latvijā no cilvēktiesību viedokļa kļūst kvalitatīvāka, intervijā Latvijas Radio pauda tiesībsargs Juris Jansons.

To tiesībsargs vērtēja, ka ļoti labu ziņu.

Lūgts nosaukt lielākās un galvenās problēmas cilvēktiesību jomā, Jansons minēja jautājumus saistībā ar tiesībām uz dzīvību, spīdzināšanas aizliegumu, tiesībām uz brīvību un drošību, verdzības un piespiedu darba aizliegumu.

Pārvaicāts, vai tiešām tas viss ir aktuāls Latvijā, Jansons uzsvēra, ka kaut kādā mērā ir. Kā ļoti aktuālu Jansons vērtēja jautājumu par tiesībām uz privātās dzīves neaizskaramību. Bijuši gadījumi, kad šis jautājums aktualizējies saistībā ar tiesībsargājošo iestāžu kādiem aizskārumiem, atzina Jansons.

Tāpat ļoti aktuālas esot tiesības uz pulcēšanās brīvību, teica tiesībsargs, atgādinot par Satversmes tiesas atzīto, ka Satversmei neatbilst norma par aizliegumu robežsargiem apvienoties arodbiedrībās.

Kā ziņots, Tieslietu ministrijā šodien notiks ikgadējā cilvēktiesību diskusija, kuras tēma ir Latvijas pievienošanās Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijai 20.gadadiena.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu