Jaunsardzes vadītājs: Jaunieši pie mums nonāk kā mīksti māli, no kā izveidot jebko

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Jaunsardzē tiek pieņemts jebkurš jaunietis - esam pārliecināti, ka jaunietis vēl ir kā mīksts māls, no kā mēs varam izveidot jebkādu figūriņu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» sacīja Jaunsardzes un informācijas centra (JIC) direktors majors Aivis Mirbahs.

Tā viņš komentēja jautājumu par prasībām jauniešiem, kuri vēlas iestāties Jaunsardzē. Mirbahs uzsvēra, ka jaunietim nav obligāti jābūt labi fiziski sagatavotam, par to parūpēsies Jaunsardze, un pēc gadiem trim, iespējams, jaunietis varēs izdarīt to, kas viņam tagad nav pa spēkam.

Vaicāts, kādu redz Jaunsardzi pēc pieciem gadiem, Mirbahs teica, ka viennozīmīgi redz to kvalitatīvāku nekā tagad. «Tas nozīmē, ka būsim apģērbuši savus jauniešus, noekipējuši ar visu,» teica JIC vadītājs, paužot arī cerību, ka vairs nebūs jānodarbojas ar rekrutēšanu, bet bērni, «redzot līmeni», paši nāks Jaunsardzē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu