Prezidents: Nav normāli, ka KNAB tik ilgi ir bez vadības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Tas nav normāli, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) tik ilgi ir bez vadības, intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» atzina Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Ilgstoši esot bez vadītāja, tiek paralizēts jebkuras iestādes darbs, sacīja Vējonis. «No sabiedrības viedokļa skatoties, ir ļoti nozīmīgi, ka KNAB strādā efektīvi,» uzsvēra prezidents.

Vaicāts, vai situācija nevirzās uz KNAB likvidēšanu, Vējonis sacīja, ka nedomā, ka kāds gribētu šo iestādi likvidēt.

Pašlaik notiek KNAB vadītāja kandidātu vērtēšana, viņš piebilda.

LETA iepriekš vēstīja, ka uz KNAB priekšnieka amatu varētu būt pieteikušies atsevišķi prokurori un drošības dienestu darbinieki.

Oficiāli pieteikto pretendentu pārstāvētās nozares un vārdi netiek atklāti. Konkursā uz KNAB priekšnieka amatu pieteikušies deviņi kandidāti.

Konkursa pirmās kārtas otrā komisijas sēde paredzēta 25.maijā plkst.14, taču kā iepriekš norādījis Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tad nākamie soļi vērtēšanas procesā ir atkarīgi arī no drošības iestāžu veiktajām pārbaudēm, lai noskaidrotu pretendentu atbilstību pārējām likumā noteiktajām prasībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu