Referendumā Šveicē atbalsta plānus pakāpeniski atteikties no kodolreaktoru izmantošanas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šveicē svētdien notikušajā referendumā vairākums dalībnieku atbalstījuši valdības plānus par pakāpenisku atteikšanos no kodolreaktoru izmantošanas elektronenerģijas iegūšanā.

Par atomreaktoru pakāpenisku slēgšanu nobalsojuši 58% referenduma dalībnieku, liecina provizoriskie rezultāti.

Valdības pieņemtā enerģētikas stratēģija paredz pakāpeniski slēgt visus piecus valstī esošos kodolreaktorus, kas patlaban saražo apmēram trešdaļu no patērētās elektroenerģijas. Stratēģijā nav noteikts konkrēts termiņš reaktoru slēgšanai. Tā arī paredz palielināt energoefektivitāti un vairāk izmantot no atjaunīgajiem avotiem iegūtu enerģiju.

Referendumu bija ierosinājusi lielākā partija parlamentā - labēji populistiskā Šveices Tautas partija, kas iebilst pret kodolreaktoru slēgšanu.

Šveicē pašlaik ir četras atomelektrostacijas ar kopumā pieciem reaktoriem, no kuriem četri darbojas kopš pagājušā gadsimta septiņdesmitajiem gadiem, bet viens - kopš astoņdesmitajiem gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu