Amatpersonas izsaka līdzjūtību Apvienotajai Karalistei saistībā ar sprādzienu Mančestrā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas amatpersonas nosodījušas uzbrukumu Mančestrā 22.maijā un izteikušas līdzjūtību Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajai Karalistei un tās iedzīvotājiem.

«Šajā traģiskajā dienā Latvija ir kopā ar visu britu tautu. Jebkādai vardarbībai nav attaisnojuma, un tā ir nosodāma. Izsaku līdzjūtību cietušo ģimenēm un vēlu ātrāku izveseļošanos ievainotajiem,» teikts ārlietu ministrs Edgara Rinkēviča nosūtītajā līdzjūtībā Apvienotās Karalistes ārlietu ministram Borisam Džonsonam.

Ministru prezidents Māris Kučinskis vietnē «Twitter» norādījis, ka stingri nosoda notikušo uzbrukumu. «Līdzjūtība Mančestrā bojāgājušo ģimenēm un Lielbritānijas tautai, novēlu drīzu atveseļošanos cietušajiem,» raksta premjers.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece paudusi, ka domās ir ar Apvienoto Karalisti: «Nežēlīgs uzbrukums nevainīgiem cilvēkiem Mančestrā. Dziļa līdzjūtība upuru ģimenēm, veiksmīgu izveseļošanos ievainotajiem!»

Arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis sociālajā tīklā izteicis dziļāko līdzjūtību upuru ģimenēm, norādot, ka ir kopā ar Apvienoto Karalisti un tās iedzīvotājiem. Prezidents uzsvēris, ka notikušais ir briesmīgs uzbrukums nevainīgiem iedzīvotājiem.

Jau ziņots, ka pirmdienas vakarā plkst.22.35 (otrdien plkst.0.35 pēc Latvijas laika) Mančestras arēnā nogranda sprādziens, nogalinot 22 cilvēkus un ievainojot 59. Policija nākusi klajā ar paziņojumu, ka uzbrukumu sarīkoja spridzinātājs pašnāvnieks.

Šis ir briesmīgākais Apvienotajā Karalistē notikušais uzbrukums kopš 2005. gada spridzināšanas Londonā, kad 7. jūlijā tika nogalināti 56 cilvēki.

Iepriekšējais teroristu uzbrukums Lielbritānijā bija pie Vestminsteras abatijas Londonā, kad uzbrucējs iebrauca gājējos uz tilta, nogalinot četrus, bet pēcāk pie parlamenta ēkas nāvējoši sadūra policistu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu