Kaimiņš: Plānotais liegums filmēt Saeimā liecina, ka valdošā elite jūtas apdraudēta

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Plānotais liegums filmēt Saeimas sēdes liecina, ka valdošā elite jūtas apdraudēta pirms nākamgad gaidāmajām parlamenta vēlēšanām, pauda deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV), kurš ikdienā manāms Saeimā ar maza izmēra videokameru rokās.

«Man ir pārliecība, ka Saeima atgriežas 90.gados, kas bija bīstami sabiedrībai,» norādīja parlamentārietis, uzsverot, ka tas ir bīstams un reizē simbolisks lēmums, ko Juridiskajā komisijā pārstāvētie koalīcijas pārstāvji atbalstījuši tikai un vienīgi savās interesēs. Viņš uzsvēra, ka nav pareizi šādas motivācijas vārda mainīt likumu viena cilvēka dēļ.

«Šī ir «Vienotības» un deputātes Solvitas Āboltiņas (V) patiesā seja - slēpt no sabiedrības tai nepieciešamo informāciju,» pauda Kaimiņš, norādot, ka runa esot par informāciju, «ko masu mediji bieži neatspoguļo». Politiķis sūrojās, ka plašsaziņas līdzekļi bieži vien neparādot «Vienotības» patieso seju.

Deputāts uzsvēra, ka šāds lēmums būtu ļoti slikts sabiedrībai, skaidrojot, ka viņa mērķis ir parādīt situāciju, kāda tā ir. Vaicāts, vai viņa dažkārt fragmentāri ievietotie videosižeti ir vērtējami kā objektīvs vēstījums, Kaimiņš atbildēja, ka nav «nekāds dokumentālists», kuram būtu jārāda pilni sēžu ieraksti. Politiķa mērķis ir parādīt, kas ir tie cilvēki, kas pieņem konkrētus lēmumus, un ar saviem sižetiem mudināt iedzīvotājus iesaistīties politiskajos procesos.

Kā ziņots, parlamenta Kārtības rullī paredzēts noteikt, ka Saeimas komisijas sēdes turpmāk varēs ierakstīt tikai ar parlamenta iekārtām, vai arī akreditēti žurnālisti.

Lai arī deputāti šodien komisijas sēdē tieši nepieminēja politiķi Kaimiņu, kurš mēdz filmēt komisiju sēdes un arī montētus materiālus ievietot internetā, noprotams, ka šī norma liegtu viņam filmēt sēdes.

Saeimas Juridiskā komisija šodien atbalstīja priekšlikumu grozījumiem parlamenta Kārtības rullī, kas nosaka minētas izmaiņas. Komisija arī vienojās virzīt šo likumprojektu izskatīšanai Saeimas sēdē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu