Cimdars: Nav pamata bažām par Ventspils vēlēšanu komisijas darbu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nav pamata bažām par Ventspils vēlēšanu komisijas darbu, uzskata Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītājs Arnis Cimdars.

CVK neesot identificējis likuma pārkāpumus, līdz ar to nav pamata rosināt komisijas atcelšanu, otrdien žurnālistiem sacīja Cimdars.

CVK vadītājs arī pastāstīja, ka pašlaik nav informācijas, ka būtu notikuši likuma pārkāpumi saistībā ar pašvaldību vēlēšanām. CVK esot saņēmusi informāciju un signālus par iespējamu balsu pirkšana, bet tas neesot apstiprinājies. Cimdars arī norādīja uz iespējamo vēlmi iesaistīt CVK politiskās cīņās.

Viņš pastāstīja, ka vakar notikusi CVK vadības tikšanās ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, Drošības policijas un citu tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjiem. Minētas iestādes ir gatavas aktīvi darboties un vēlēšanu laikā operatīvi reaģēt, lai nodrošinātu kārtību.

Kā ziņots, līdz Ventspils mēram Aivaram Lembergam («Latvijai un Ventspilij») esot nonākušas runas par to, ka viņa politiskie konkurenti, iespējams, plānojot izjaukt vēlēšanas Ventspilī, tāpēc Ventspils pilsētas dome vērsīsies ar iesniegumu tiesībsargājošās iestādēs un Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) ar lūgumu veikt pasākumus, lai nepieļautu nekādas provokācijas vēlēšanu laikā, šodien preses konferencē informēja Lembergs.

Līdz Lembergam esot nonākusi neoficiāla informācija, ka viņa politiskie oponenti, kas Ventspilī kandidē apvienotajā «Vienotības», nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) un Latvijas Reģionu apvienības (LRA) sarakstā ar Ģirtu Valdi Kristovski (V) priekšgalā, iespējams, plānojot veikt provokācijas, kuru mērķis esot izjaukt vēlēšanas.

Lembergs esot dzirdējis, ka viņa oponenti nolīgstot cilvēkus, kuri, «uzdodoties par lieliem Lemberga faniem, nodarbotos ar balsu uzpirkšanu Lemberga interesēs un tādā veidā padarītu šīs vēlēšanas pēc būtības par farsu.» Tāpat klīstot runas, ka oponenti plānojot «veikt aģitāciju par Lembergu vēlēšanu iecirknī, kas ar likumu nav atļauts, un tādā veidā «norautu» šīs vēlēšanas Ventspilī.» Līdz Lembergam esot nonākušas runas par to, ka tiekot strādātāts pie tā, «lai kādā no vēlēšanu iecirkņiem pārņemtu uz īsu brīdi varu», «nozagtu vēlēšanu biļetenus» vai arī «samainītu urnas», un šim mērķim tiekot pat algoti privātdetektīvi.

Tāpat Lembergs piebilda, ka Ventspilī «klīst runas» par viņa oponentu iespējamajiem mēģinājumiem ietekmēt vēlētāju izvēli vēlēšanās darba vietā - Šveices advokāta Rūdolfa Meroni kontrolētajos termināļos, prasot parādīt vēlēšanu urnās neiemestās vēlēšanu zīmes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu