Loskutovs: Straumem KNAB būs jāpierod pie militārajai izlūkošanai neraksturīga atklātības līmeņa

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Apstiprināšanas gadījumā par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāju Militārās izlūkošanas un drošības dienesta (MIDD) amatpersonai Jēkabam Straumem būs jāpierod pie jauna atklātības līmeņa, kas nav raksturīgs militārās izlūkošanas jomai.

Kā sacīja Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas priekšsēdētājs, bijušais KNAB vadītājs Aleksejs Loskutovs (V), atšķirībā no darba MIDD Straumem apstiprināšanas gadījumā būs jāsaskaras ar pavisam citu atklātības un komunikācijas līmeni, pārstāvot KNAB Saeimā un Ministru kabinetā.

Loskutovs norādīja, ka paļaujas uz konkursa komisijas izdarīto izvēli, taču par to, vai Straume gūs parlamenta atbalstu, varēs spriest pēc tam, kad viņu būs uzklausījušas frakcijas.

Jau ziņots, ka konkursa komisija 31.maijā vienojās KNAB priekšnieka amatam virzīt Straumes kandidatūru. 1976.gadā dzimušais Straume vairāk nekā 16 gadus strādājis MIDD, no tiem desmit gadus - pārvaldes priekšnieka amatā. Pirms tam viņš strādājis Valsts policijas Organizētās noziedzības un apkarošanas birojā.

Pildot dienesta pienākumus, Straume piedalījies starptautiskās misijās, kā arī pārstāvējis Latviju un MIDD NATO institūcijās. Straume ir absolvējis Latvijas Policijas akadēmiju, iegūstot profesionālo maģistra grādu un jurista kvalifikāciju.

Tagad konkursa komisijas izraudzītais kandidāts būs jāvērtē valdībai. Ja valdības lēmums būs Straumem labvēlīgs, tad par viņa apstiprināšanu vai neapstiprināšanu KNAB priekšnieka amatā galīgais lēmums būs jāpieņem Saeimai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu