Ja negribi pats stāties pie varas, tad deleģē citu cilvēku! Dodies vēlēt!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sestdien, 3.jūnijā, Latvijā notiek pašvaldību vēlēšanas. 119 pašvaldībās kopumā iesniegti 599 saraksti. Vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki norāda, ka dosies vēlēt, un aicina to darīt arī citus iedzīvotājus, jo piedalīšanās vēlēšanās ir katra demokrātiskas valsts pilsoņa pienākums.

Latviešu televīzijas un radio raidījumu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare TVNET atklāj, ka viņa jau nobalsojusi šajās pašvaldību vēlēšanās. Balsi Sipeniece Gavare par sev tīkamāko politisko spēku atdeva Jūrmalā.

Viņa akcentēja, ka doties balsot ir katra pilsoņa pienākums. Vienlaikus, ņemot vērā, ka šīs nav pirmās vēlēšanas kopš neatkarības atgūšanas, Sipeniece-Gavare norāda, ka nekādus brīnumus no ievēlētajiem ļaudīm viņa negaida.

Foto: LETA

Sipeniece Gavare arī kritizēja partiju programmas, jo bieži vien šķiet, ka paši cilvēki, kuri kandidē, tās nav lasījuši, bet nopublicējuši, jo tas ir nepieciešams. «Protams, jābūt vīzijai pilsētas, novada attīstībai,» viņa norāda un piebilst, ka tomēr necer, ka pārmaiņas iestāsies kā uz burvju mājienu.

Tāpat pauda nožēlu, ka

Latvijā politikā bieži vien neaiziet tie paši talantīgākie cilvēki,

bet tie, kuri ir gatavi, «tā tēlaini runājot, ka viņiem uz galvas gāžas mēslu spaiņi, un viņi par to vēlas saņemt kādu kompensāciju».

Vienlaikus Sipeniece-Gavare sacīja, ka neko politiķiem pārmest nevar, jo arī pati nekad nav domājusi par iesaistīšanos politikā, tāpēc atliek vien cerēt, ka viņas ievēlētie cilvēki nemainīsies un pieturēsies pie saviem principiem, mērķiem.

Foto: LETA


Foto: LETA

Viņš ir rīdzinieks un uz vēlēšanām noteikti ies. Pēc viņa domām, svarīgākais, lai jaunajiem domniekiem ir nākotnes vīzija, mērķis, uz kuru tiekties.

«Problēmas un kļūdas būs vienmēr. Kādam patiks izdarītais, citam ne. Tomēr svarīgi, lai nebūtu mīņāšanās uz vietas. Ir jātiecas uz priekšu!»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu