Kažoka: Partijas ar zemu popularitāti Rīgā sagādājušas pārsteigumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Politiskie spēki, kas vēl pirms neilga laika pašvaldību vēlēšanu kontekstā izskatījās salīdzinoši nebūtiski, tagad Rīgā ir sagādājuši pārsteigumu, sacīja domnīcas «Providus» pētniece Iveta Kažoka, komentējot vēlētāju aptaujas pie iecirkņiem rezultātus.

«Rīgā ļoti labi startējušas tās partijas, kuras ir salīdzinoši maz populāras valsts mērogā, šādi parādot vēlētāju neapmierinātību ar to, kā ir strādājusi gan Rīgas dome, gan arī Rīgas domes opozīcija,» norādīja pētniece.

Viņa uzskata, ka Jaunā konservatīvā partija (JKP) un Latvijas Reģionu apvienības un partijas «Latvijas attīstībai» kopīgais saraksts ir ieguvis ļoti labu platformu startam gaidāmajās parlamenta vēlēšanās.

Kažoka teica, ka pašvaldību vēlēšanas Rīgā ir sagādājušas pārsteigumus, tostarp šobrīd valdošo intrigu par iespējamo koalīciju. «»Saskaņa» būtiski zaudējusi savu popularitāti. Ir skaidrs, ka Rīgā ir liela intriga par iespējamo koalīciju, un šo jautājumu nevarēs atrisināt līdz oficiālo rezultātu paziņošanai,» domā pētniece.

Viņa gan norāda, ka to, vai partiju «Saskaņa» un «Gods kalpot Rīgai» apvienotajam sarakstam būs vai nebūs vairākums galvaspilsētas domē, nevar secināt no šajā brīdī pieejamajiem vēlēšanu aptaujas datiem.

Jau ziņots, ka partiju «Saskaņa» un «Gods kalpot Rīgai» apvienotais saraksts varētu būt zaudējis vairākumu Rīgas domē - pie iecirkņiem veiktās vēlētāju aptaujas rezultāti rāda, ka par Nila Ušakova un Andra Amerika vadīto partiju apvienību nobalsojuši 42,9% aptaujāto vēlētāju, kas ļautu viņiem Rīgas domē iegūt 29 mandātus no 60. Vēlētāju aptauju pie iecirkņiem veica Latvijas Televīzija, nacionālā informācijas aģentūra LETA un Rīgas Stradiņa universitāte (RSU). Metodoloģisko atbalstu aptaujas veikšanā sniedz tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS.

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās Rīgā 2013.gadā «Saskaņas» un «Gods kalpot Rīgai» apvienotais saraksts ieguva 58,54% vēlētāju balsu. Togad veiktā aptauja pie iecirkņiem liecināja, ka attiecīgais politiskais spēks bija guvis 52,6% balsu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu