Politoloģe: Par absolūtiem vēlēšanu uzvarētājiem Latvijas mērogā var dēvēt LRA/LA un JKP

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Par absolūtajiem šo pašvaldību vēlēšanu uzvarētājiem Latvijas mērogā var dēvēt Latvijas Reģionu apvienības un «Latvijas attīstībai» apvienoto sarakstu (LRA/LA) un Jauno konservatīvo partiju (JKP), pauda domnīcas «Providus» pētniece Iveta Kažoka.

«Pilnīgi noteikti absolūtais ieguvējs ir JKP, kurai pavisam nesen reitingi svārstījās 1-2% robežās. Bijušo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbinieku pievienošanās JKP bija izteikti veiksmīga un JKP ieguvusi pārstāvniecību praktiski visās pašvaldībās, kurās startēja,» sacīja Kažoka.

Viņa piebilda, ka arī LRA/LA šajās vēlēšanās kļuvusi par ievērojamu spēku, ar kuru nākotnē nāksies rēķināties arī Saeimas vēlēšanās. «Viss ir atkarīgs no apvienības vadītāju nākotnes plāniem - vai viņi vairāk pievērsīsies pašvaldību darbam, vai arī mērķis ir nokļūt valdībā,» skaidroja Kažoka.

Politoloģe norādīja, ka par vēlēšanu zaudētājiem var uzskatīt «Vienotību» un «KPV.LV».

«Skaidrs, ka lielajās pilsētās «Vienotība» ir startējusi neveiksmīgi un tas rada arvien lielāku jautājumu par partijas nākotni. Arī KPV.LV ir izteikti zaudētāji un parādīja, ka bez sava līdera tā nespēja pārvarēt 5% barjeru. Partijas nākotne atkarīga no Artusa Kaimiņa personīgās enerģijas un no tā, cik lielā mērā partijas vēlētāji turpinās tai uzticēties. Šajās vēlēšanās Rīgā protesta balsotājus «paņēma» JKP,» skaidroja Kažoka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu