Lembergs: Vēlēšanās esam nolikuši eksāmenu uz «labi»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ventspils pilsētas domes vēlēšanās, ko smagos noziegumos apsūdzētais pilsētas mērs Aivars Lembergs salīdzināja ar eksāmenu, viņa vadītā partija esot saņēmusi labu novērtējumu, atzina Lembergs.

«Man šķiet, ka esam nolikuši šo eksāmenu ne uz «izcili», bet uz «labi«. Godīgi sakot, cerēju, ka saņemsim ap 60% balsu - tas būtu tāds labs, cienījams vērtējums no vēlētājiem. Mūsu rezultāts ir mazliet labāks par cerēto,» atzina Lembergs, kura vadītais saraksts vēlēšanās saņēma 62,13% balsu.

«Protams, tas ir augsts novērtējums, un mūsu pienākums ir turpināt strādāt, lai pēc četriem gadiem varētu teikt, ka esam izpildījuši solīto. Atšķirībā no konkurentiem mēs nesolījām tērēt milzīgus līdzekļus populistiskiem mērķiem,» sacīja Lembergs.

Lemberga oponenti - nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai/LNNK», partijas «Vienotība» un Latvijas Reģionu apvienības saraksts ar Ģirtu Valdi Kristovski (V) priekšgalā - šajās vēlēšanās saņēma 24,59% balsu, iegūstot četras deputātu vietas Ventspils domē. Aptuveni šādu konkurentu rezultātu Lembergs arī esot prognozējis: «Kristovskis teica, ka viņiem nebūšot cits rezultāts, kā tikai uzvara, taču socioloģija rādīja viens pret trīs [mūsu partijas labā].» Vaicāts, vai nav saņemtas kādas ziņas par mēģinājumiem traucēt vēlēšanas Ventspilī, par ko iepriekš bažas pauda partija «Latvijai un Ventspilij», Lembergs atzina, ka šādu ziņu neesot: «Kristovska paziņojums, ka būs ārkārtas vēlēšanas, radīja bažas, vai nebūs kādi mēģinājumi izgāzt šīs vēlēšanas, tāpēc tika mobilizēti Valsts policijas un pašvaldības policijas spēki, lai nepieļautu tāda plāna realizāciju.»

Komentējot Kristovska vēlēšanu nakts izteikumus, ka apvienotais saraksts cer strādāt tā, lai turpmāk pārņemtu varu pilsētā, Lembergs norādīja: «Tā ir tā milzīgā atšķirība, ka mēs nestrādājam, lai mums būtu vara. Mēs strādājam, lai Ventspils attīstītos.» Vaicāts, kādu viņš redz turpmāko domes darbu, Lembergs atzina: «Ar tiem, kuri ir «pret», mums nav kopīgs ceļš ejams. Mēs varam strādāt kopā ar tiem, kuri ir par pilsētas attīstību, taču pagaidām viņi [Kristovska saraksts] ir «pret» - tas nav radoši, tas ir destruktīvi.» Tāpat Lembergs piebilda, ka balsu vairākums domē partijai «Latvijai un Ventspilij» nodrošina, ka tā sekmīgi varēšot turpināt strādāt pie pilsētas attīstības plāna realizācijas.

Jau ziņots, ka Ventspils domes vēlēšānās uzvarējusi Lemberga vadītā partija «Latvijai un Ventspilij», iegūstot deviņas no kopumā 13 deputātu vietām - tikpat, cik pašreizējā domes sasaukumā. Pārējās četras vietas domē ieguvis saraksts, kurā apvienojušās nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai/LNNK», partija «Vienotība» un Latvijas Reģionu apvienība ar Ģirtu Valdi Kristovski (V) priekšgalā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu