Sesks: Liepājas mēra amats nav mans pašmērķis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Liepājas partijas līdera Ulda Seska pašmērķis neesot pilsētas mēra amats, tā viņš pats pirmdien sacīja intervijā Latvijas Radio.

Pēc Seska teiktā, viņa galvenais mērķis joprojām ir darbs pilsētas attīstībai. Tas, kurš šos darbus realizēs, esot otršķirīgi.

Liepājas partijas ne visai veiksmīgo sniegumu šajās pašvaldību vēlēšanās Sesks skaidroja ar masīvu nomelnošanas kampaņu, par kuru viņš esot vērsies arī tiesībsargājošajās iestādēs.

Jautāts par iespējamu sadarbošanos ar kādu no abām pārējām Liepājas domē ievēlētajām partijām - «Saskaņu» vai Latvijas Reģionu apvienību (LRA), Sesks atzina, ka neviens no šiem variantiem nav izslēgts, taču vieglāk vest sarunas būšot ar to partiju, kura nebūs atbildīga par «apmelošanas kampaņu». Šī atbildība būs jāskaidro tiesībsargājošajām iestādēm, piebilda Sesks.

Viņš atzīmēja, - lai arī Liepājas partijai ir sadarbības pieredze ar «Saskaņu», taču «tā toreiz bija pavisam cita «Saskaņa«».

Kā ziņots, pašvaldību vēlēšanās Liepājā visvairāk balsu ir ieguvusi esošā mēra Seska vadītā Liepājas partija, kā arī LRA, liecina provizoriskie vēlēšanu rezultāti. Liepājas partiju atbalstīja 31,26% vēlētāju, LRA - 29,15%. Tāpat domē iekļuvusi arī «Saskaņa», par kuru nobalsoja 19,58% vēlētāju. Citas partijas 5% vēlēšanu barjeru nav pārvarējušas.

Līdz ar to pašreizējā mēra Seska vadītajai Liepājas partijai jaunajā domes sasaukumā būs par vienu deputāta vietu mazāk, pašlaik opozīcijā esošajai Jāņa Vilnīša vadītajai LRA komandai saglabāsies līdzšinējais deputātu vietu skaits, savukārt par vienu deputāta vietu vairāk būs «Saskaņai».

Jau ziņots, ka pirms četriem gadiem Liepājas domes koalīciju izveidoja Liepājas partija kopā ar «Saskaņu». Tomēr divi no «Saskaņas» ievēlētie deputāti - Jurijs Hadarovičs un Romans Miloslavskis - no šīs partijas tika izslēgti. «Saskaņas» vadība viņiem pārmeta arī «pārmērīgu sadarbību» ar Sesku, un šajās vēlēšanās «Saskaņas» sarakstā nekandidēja neviens no līdzšinējiem domes deputātiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu