Zatlers: Latvieši balsoja par dažādām partijām, krievi - pārsvarā par «Saskaņu»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šajās pašvaldību vēlēšanās balsojums tomēr bija etnisks, jo latvieši balsoja par dažādām partijām, bet krievi - lielākoties par «Saskaņu», pirmdien intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» izteicās eksprezidents Valdis Zatlers.

«Ja mēs runājām par latviešiem - jā, šeit nebija etniskā balsojuma, latvieši balsoja dažādi, kā uzskatīja par pareizu. Ja mēs runājam par tiem krievu tautības cilvēkiem, kas dzīvo pilnīgi citā informācijas sfērā, viņiem tas bija etnisks balsojums,» sacīja eksprezidents.

«Ja mēs uz to paskatāmies plašāk, tad «Saskaņa» spēj piesaistīt latviešus, bet tām partijām, kuras pārsvarā runā latviski, ir ļoti grūti piesaistīt sev krievu tautības cilvēkus, kaut arī nav tā, ka šīs partijas to negribētu,» uzsvēra Zatlers.

Eksprezidents skaidroja, ka liela daļa Latvijas cilvēku sevi joprojām uzskata par Padomju Savienības iedzīvotājiem, un šos cilvēkus piesaistīt kādai partijai ir ļoti grūti, jo viņu ideoloģija ir sociālistiska, komunistiska. «Vistuvāk viņiem tomēr ir šis etniskais, tātad «Saskaņa», [Rīgas mērs Nils] Ušakovs,» secinājis Zatlers.

Kā ziņots, Saeimā pārstāvēto lielāko partiju politiķi vakar «LNT ziņu» un raidījuma «TOP 10» speciālizlaiduma diskusijā pauda viedokli, ka balsojumu pašvaldību vēlēšanās Rīgā nevar uzskatīt par etnisku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu