Elksniņš: Skaidrs, ka «Saskaņai» ir ambīcijas vadīt Daugavpils domi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Sociāldemokrātiskā partija «Saskaņa» patlaban apspriež dažādus iespējamos sadarbības modeļus turpmākajam darbam Daugavpils domē, taču skaidrs, ka «Saskaņai» ir ambīcijas uzņemties vadību, šorīt intervijā Latvijas Radio atzina partijas Daugavpils mēra amata kandidāts, pašreizējais Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš.

Viņš uzskata, ka pilsētnieki ar savu balsojumu nepārprotami ir apliecinājuši, ka vēlas varas maiņu Daugavpilī. «Iedzīvotāju vēlme pēc pārmaiņām pilsētā ir diezgan noteikta,» pārliecināts politiķis.

Pēc Elksniņa teiktā, patlaban gan norit sarunas nevis par Daugavpils domes jaunā sasaukuma koalīciju, bet gan par pilsētā veicamajiem darbiem - siltumapgādes tarifu un atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu sakārtošanu, dzīvojamo namu pagalmu labiekārtošanu, kā arī sociālajiem jautājumiem, tai skaitā pašvaldības aptieku dibināšanu. «Gadījumā, ja mums saskanēs prioritātes, tad nekas nav izslēgts,» Daugavpils domē ievēlēto partiju sadarbības iespējas komentēja politiķis.

Uz jautājumu par iespējām sadarboties ar pašreizējā pilsētas mēra Jāņa Lāčplēša pārstāvēto Latgales partiju, kura jaunajā domes sasaukumā tikusi pie visvairāk - sešiem - mandātiem, Elksniņš atbildēja, ka gadījumā, ja līdzšinējā vara atzīs savas valdīšanas laikā pieļautās kļūdas pilsētā, tad sadarbībai šķēršļi nepastāvēs.

Skaidrs, ka «Saskaņai» ir prioritātes un ambīcijas uzņemties vadību, bet «mēs runājam un apspriežam dažnedažādas iespējamās variācijas,» rezumēja Elksniņš.

Kā ziņots, šajās vēlēšanās Daugavpils domē iekļuvušas tikai trīs partijas, bet valdošās koalīcijas izveidošanai būs nepieciešama vienošanās starp vismaz divām no tām.

Pēc Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotajiem provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem, Daugavpilī pašvaldību vēlēšanās ar minimālu pārsvaru uzvarējusi valdošā Latgales partija, kas ieguvusi par 113 balsīm vairāk nekā «Saskaņa».

Rezultāti liecina, ka par «Latgales partiju», kuras saraksta līderis ir pašreizējais pilsētas mērs Lāčplēsis, balsis Daugavpilī atdeva 28,57% iedzīvotāju, savukārt par «Saskaņu», kuras saraksta līderis ir Saeimas deputāts Elksniņš, nobalsoja 28,16% vēlētāju. Vienlaikus par Riharda Eigima pārstāvēto «Mūsu partiju» vēlēšanās nobalsojuši 19,34% vēlētāju.

Līdz ar to «Latgales partija» domes jaunajā sasaukumā ieguvusi sešus mandātus. Lielāko balsu skaitu ieguvis pašreizējais pašvaldības vadītājs Lāčplēsis, kurš saņēmis 13 718 balsu, saņemot 5912 plusus, kā arī 93 svītrojumus. «Saskaņai» Daugavpils domē būs piecas deputāta vietas. Partijas līderis Elksniņš vēlēšanās ieguvis 13 050 balsu, 5396 plusus, kā arī 132 svītrojumus. Tikmēr «Mūsu partijai» domē būs četras deputāta vietas. Partijas līderis vēlēšanās ieguvis 9025 balsis, 3891 plusu, kā arī 213 svītrojumus.

Pārējās partijas nav pārvarējušas 5% barjeru. Daugavpils domē ir 15 deputātu vietas.

2013.gada vēlēšanās domes vadītāja Lāčplēša «Latgales partija» ieguva 22,79% vēlētāju atbalstu, kas partijai nodrošināja četrus mandātus domē. Savukārt nedaudz vairāk balsu - 23,02% - guva «Saskaņas centrs», kas arī partijai nodrošināja četrus mandātus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu