Agešins: Miloslavskim nav morālu tiesību saņemt Saeimas deputāta mandātu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

No «Saskaņas» izslēgtajām Romanam Miloslavskim nav morālu tiesību saņemt Saeimas deputāta mandātu, «Saskaņas» frakcijas deputātiem aizejot strādāt pašvaldībā, uzskata politiķis Valērijs Agešins (S).

Agešins tika ievēlēts Liepājas domē, tāpēc viņam Saeimas darbs būs jāatstāj, bet viņa vietu varēs ieņemt cilvēks, kurš Saeimas vēlēšanās Kurzemes apgabalā «Saskaņas» sarakstā palika pirmais «aiz strīpas». Tas ir Miloslavskis, kurš kandidēja šajās vēlēšanās no partijas «Liepāja kvadrātā», bet pašvaldībā neiekļuva. Miloslavskis pērn tika izslēgts no «Saskaņas», saņemot partijas vadības pārmetumus par «pārmērīgu sadarbību» ar Liepājas mēru Uldi Sesku (Liepājas partija).

Miloslavskis pašvaldībā neiekļuva, tomēr pagaidām atturas atbildēt, vai vēlas pildīt Saeimas deputāta pienākumus. Viņš aģentūrai LETA sacīja, ka jāsagaida oficiālie vēlēšanu rezultāti, savukārt par to, vai viņš dosies strādāt uz Saeimu, lems viņa pārstāvētā politiskās spēka valde rīt, 6.jūnijā, plkst.18.

Savukārt Agešins uzskata, ka Miloslavskim nav «morālu tiesību» uzņemties šos pienākumus, jo viņš «totāli izgāzies» pašvaldību vēlēšanās, tātad viņam neesot vēlētāju mandāta. Partija gan nevar ietekmēt konkrēta cilvēka iespējas uzņemties Saeimas deputāta pienākumus. Agešins gan uzskata, ka gadījumā, ja Miloslavskis strādās Saeimā, viņš nevarēs darboties «Saskaņas» frakcijā.

Nākamais pretendents uz Agešina vietu Saeimā būtu Aleksejs Medvedevs. Viņš arī kandidēja pašvaldību vēlēšanās Ventspilī, bet «Saskaņa» domē netika.

«Saskaņas» Saeimas frakcijā būs vēl divi jauni deputāti, jo Ņikita Ņikiforovs (S) ievēlēts Jūrmalas domē, bet Andrejs Elksniņš (S) Daugavpils pašvaldībā. Elksniņa vietu varētu ieņemt bijusī parlamentāriete Jeļena Lazareva, Ņikiforova mandātu - Andris Morozovs. Agešinš, kurš pašlaik ir arī «Saskaņas» Saeimas frakcija vadītāja vietnieks, aģentūrai LETA apliecināja, ka Lazareva un Morozovs, visticamāk, arī piekritīs uzņemties parlamentārieša pienākumus.

Kā ziņots, kopumā dažādās pašvaldības ievēlēti kopumā seši Saeimas deputāti. Parlamenta Juridiskā biroja vadītāja Dina Meistere aģentūrai LETA iepriekš skaidroja, ka neatkarīgi no tā, vai Saeimas deputāts ir vai nav uzrakstījis iesniegumu par mandāta nolikšanu, deputāts uz likuma pamata zaudē mandātu, ja tiek ievēlēts kādā pašvaldībā. Meisteres ieskatā, Saeimas deputāts zaudē mandātu dienā, kad uz pirmo sēdi sanāk jaunievēlētā pašvaldības dome. No šīs dienas politiķim arī vairs nemaksā mēnešalgu par Saeimas deputāta pienākumu pildīšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu