Ušakovs ākstās: reformas pirms vēlēšanām «nevarējām atļauties»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas dome savā darbā ir pieļāvusi virkni kļūdu, kuras tā centīšoties labot, LTV «Rīta panorāmā» izteicās Rīgas mērs Nils Ušakovs. Piemēram, korupcijas saēstajā «Rīgas namu pārvaldniekā» klibojot «sadarbība ar klientiem», tādēļ «sakārtošot kadrus», veikšot rotāciju, atlaidīšot... kaut mērs atzina, ka darbinieki vēl neesot izvērtēti. Politiķis izteicās, ka RNP «reforma» jau faktiski esot bijusi sagatavota, taču pirms vēlēšanām «nevarējām atļauties reformēt».

Ušakovs piekrita, ka «Rīgas namu pārvaldniekā» darba kvalitāte ar klientiem klibo, tāpēc notikšot «kadru sakārtošana», kāds tikšot rotēts, bet citus atlaidīšot. Atlaižamo skaitu Ušakovs nevarēja nosaukt, uzsverot, ka vēl tiks vērtēts katra darbinieka darba rezultāts.

Taujāts, vai «Saskaņa» apsver iespējas stiprināt koalīciju un uzrunāt sadarboties cilvēkus no citām partijām, Ušakovs atzina, ka opozīcija ir kļuvusi spēcīgāka un tas spiež būt disciplinētākiem.

Ušakovs apgalvoja, ka esot atvērts sadarbībai, bet visas opozīcijas partijas ir vienojušās ar S/GKR nesastrādāties, tāpēc viņš gaidīšot, kad «šiem cilvēkiem pāries priekšvēlēšanu eiforija» un tad varbūt runāšot. Ušakovs neatbildēja uz jautājumu, kurš no opozīcijas spēkiem viņam šķiet konstruktīvākais sadarbībai, uzsverot, ka visa opozīcija ir faktiski jauna un viņam nav sadarbības pieredzes ar šiem cilvēkiem.

Runājot par «Saskaņas» aģitāciju pirms pašvaldību vēlēšanām, Ušakovs atzina, ka ir redzējis viena Rīgas domes darbinieka e-pastu, kurā viņš aicinājis balsot par sev tīkamo «Saskaņu», taču Ušakovs ir pārliecināts, ka tas nav pārkāpums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu