Āboltiņa: Ieslodzījuma vietās saistībā ar iespējamo radikalizāciju nav bīstamu tendenču

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) trešdienas sēdē secināts, ka ieslodzījuma vietās saistībā ar cietumā esošo personu iespējamo radikalizāciju nav bīstamu tendenču, pastāstīja NDK priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V).

Par šiem jautājumiem komisija uzklausīja Valsts policijas un Ieslodzījumu vietu pārvaldes pārstāvjus.

Jebkuram ieslodzītajam ir tiesības brīvi piekopt savu reliģisko pārliecību un cietumos ir novērojama konvertizācija, kad ieslodzītie nelielā skaitā pievēršas islama ticībai, norādīja komisijas vadītāja. Taču nav novērojams, ka tas kaut kādā veidā radītu bīstamību vai apdraudējumu sabiedrībai, norādīja Āboltiņa.

Šajā lietā nav runa par personu reliģisko piederību, bet nepieciešams sekot līdzi, vai neveidojas atsevišķi radikāli elementi, apstiprināja politiķe. Darbs pie situācijas uzraudzīšanas norisinās kopā ar kompetentajām iestādēm, tajā skaitā Drošības policiju.

Komisijas sēdē saistībā ar ieslodzījuma vietām tika apspriests, vai ieslodzītajiem ir tendences uz radikalizāciju saistībā iespējamiem terorisma draudiem un vai cietumā var izveidoties kādi konflikti un kā tos novērst.

Tāpat tika pārrunāts jautājums par uzlabojumiem, lai nepieļautu aizliegto priekšmetu, arī mobilo telefonu ienešanu ieslodzījuma vietās. Šajā jautājumā uzlabojumi gaidāmi pēc cietuma uzcelšanas Liepājā, skaidroja Āboltiņa.

Kā ziņots, Liepājas cietums būs pirmā ieslodzījuma vieta, kuru Latvija būvēs pēc valsts neatkarības atgūšanas. Projekts paredz 1200 ieslodzīto izvietošanu, īstenojot jauna līmeņa resocializācijas programmu ieslodzīto izglītošanai un integrēšanai sabiedrībā. Paredzēts, ka jaunā cietuma kompleksā strādās vairāk nekā 400 darbinieku.

Cietuma būvniecību iecerēts veikt trīs gadu laikā, bet vēl laiks būs jāatvēl tā nodrošināšanai ar nepieciešamo aprīkojumu darbiniekiem un ieslodzīto pārvešanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu