Ģenerālprokurors: Izmeklēšanas iestādēm vajadzētu progresēt straujāk

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Patlaban Latvijā nav tādas tiesībsargājošās iestādes, kurā ar izmeklēšanu viss būtu kārtībā, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» sacīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Viņš atzina, ka izmeklēšanas iestādes neprogresē pietiekami ātri - tām būtu jāmainās straujāk. Galvenokārt esot nepieciešams attīstīt izmeklēšanas kvalitāti un kapacitāti.

Pirmais, ko Kalnmeiers sagaida no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatam virzītā Jēkaba Straumes, ja viņš tiks apstiprināts šajā postenī, ir stabilas komandas izveidošana. Ģenerālprokurors uzsvēra, ka bez labas komandas nevar iztikt neviens vadītājs.

Jautāts, vai, viņaprāt, Straume būtu vai nebūtu politiski ietekmējams, Kalnmeiers atbildēja, ka neviens no šādiem ietekmēšanas mēģinājumiem nav pasargāts, tomēr jācer, ka jaunajam KNAB priekšniekam būtu pietiekami stingrs mugurkauls, lai turētos tiem pretī.

Kā ziņots, KNAB priekšnieka amata konkursa pretendentu atlases komisija minētajam amatam nolēma virzīt Militārās izlūkošanas un drošības dienesta amatpersonu Straumi. Valdība šonedēļ atbalstīja Straumes iecelšanu KNAB priekšnieka amatā, taču galīgais lēmums par to būs jāpieņem Saeimai.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu