Vējonis: Jebkura atklātība nedrīkst palikt tikai lozungu līmenī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jebkura atklātība nedrīkst palikt tikai lozungu līmenī, un lēmumu pieņemšanas procesam jābūt skaidram, tā šodien, Rīgas pilī atklājot semināru par lobētāju ietekmi un lobēšanas regulējuma nepieciešamību, sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Viņš uzsvēra, ka visu lēmumu pieņemšanas procesam Saeimā jābūt skaidram un sabiedrībai jāsaprot gan lēmumu mērķis, gan iemesls, kādēļ tas pieņemts.

«Runājam, ka mums ir atklāts parlaments un Saeimas sēdes tiek translētas internetā, bet tā ir tikai redzamā čaula, savukārt saturs veidojas citur - aiz slēgtām durvīm - leģitīmos un ne tik leģitīmos formātos. Nav pareizi šādā veidā pieņemt lēmumus,» teica Vējonis.

Kā piemēru sabiedrības neuzticībai kāda lēmuma pieņemšanā viņš minēja vakar Saeimā galīgajā lasījumā pieņemtos grozījumus Kredītiestāžu likumā.

«Šis apliecina, ka sabiedrībai īsti nav ticības šiem parlamenta pieņemtajiem grozījumiem. Tas ir labs piemērs, ka ir nepieciešama skaidrība,» sacīja Valsts prezidents.

Vējonis ir pārliecināts - ja nav uzticēšanās lēmumu pieņemšanas procesam, nav uzticības rezultātam. Viņaprāt, šādas situācijas vairo netaisnības sajūtu, ietekmē iedzīvotāju un uzņēmēju ikdienas dzīvi. «Netaisnības sajūta grauž sabiedrības pamatus,» piebilda Valsts prezidents.

Jau ziņots, ka šodien Rīgas pilī notiek seminārs kas saistīts ar lobēšanas praksi Latvijā un Eiropā, ko organizē Valsts prezidenta izveidotā Tiesiskās vides pilnveides komisija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu