Cimdars pārliecināts, ka kļūda Ķekavas vēlēšanu iecirknī notikusi cilvēciska faktora dēļ

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kļūda Ķekavas novada 785.vēlēšanu iecirknī, visticamāk, notikusi cilvēciska faktora dēļ, intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» pauda Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītājs Arnis Cimdars.

Viens no ticamākajiem variantiem ir, ka cilvēku daudzuma dēļ kāds nav iedevis vēlētājam parakstīties, teica Cimdars. Savukārt otrs variants ir, ka iepriekšējās balsošanas laikā cilvēks kaut kāda iemesla dēļ nav nobalsojis, bet iznesis vēlēšanu zīmes ārā un pēc tam atgriezies, lai nobalsotu jau ar iepriekš sagatavotu aploksni. Visneticamākais esot variants, ka noticis mēģinājums iemest klāt balsojumu.

Cimdars uzsvēra, ka vietā, kur strādā 8000 cilvēku vienmēr gadās kāda kļūda. «Mēs nevaram importēt cilvēkus no citurienes, mēs strādājam ar tiem, kas ir,» izteicās CVK vadītājs.

Jau ziņots, ka CVK pagājušajā nedēļā nolēma izsludināt atkārtotu balsošanu pašvaldību vēlēšanās Ķekavas novada 785.iecirknī. Šāds lēmums pieņemts, jo balsošanas kastē tika atrasts par sešām derīgām vēlēšanu aploksnēm vairāk, nekā iecirknī nobalsojušo iedzīvotāju, un šīs sešas balsis ir pietiekamas, lai ietekmētu rezultātus, žurnālistiem iepriekš skaidroja Cimdars.

Ķekavas novada vēlēšanu komisijas pārstāvji piektdien CVK sēdē pieļāva, ka neatbilstības varētu būt radušās, jo iepriekšējās balsošanas laikā 11 cilvēki esot aizgājuši prom no iecirkņa ar saņemtajām aploksnēm, neizmantojot iespēju nobalsot. Tāpēc neesot izslēgts, ka vēlēšanu dienā varēja tikt izmantotas kādas no šīm aploksnēm.

Ķekavas novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Aija Videniece norādīja, ka situāciju, kad vēlētājs iepriekšējās balsošanas laikā aiziet prom no iecirkņa nenobalsojis un ar apzīmogotu aploksni, bet pēc tam vēlēšanu dienā balsošanas kastē atklājas sešas liekas aploksnes, varētu dēvēt par sava veida balsu pirkšanu.

Atkārtotā balsošana būs jāorganizē par pašvaldības līdzekļiem. Jaunā dome varēs sanākt likumā noteiktajā kārtībā pēc atkārtotās balsošanas, tāpēc līdz tam laikam pagarināsies pašreizējās domes pilnvaras. Ķekavas 785.vēlēšanu iecirknī notiks arī iepriekšējā balsošana un iecirkņa vēlētāji tiks informēti par gaidāmo balsošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu