Premjers: Ģimenes ārstu streiks liecina, ka nozares finanšu problēmas nevar atlikt

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Ģimenes ārstu pieteiktais streiks vēlreiz apliecina, ka veselības aprūpes finansējuma problēmas risināšanu atlikt nevar, šodien pēc valdošās koalīcijas partiju sanāksmes žurnālistiem sacīja ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers pastāstīja, ka veselības ministre Anda Čakša jau esot norunājusi tikšanos ar ģimenes ārstiem. Viņš solīja mēģināt rast risinājumus situācijai pēc Čakšas sarunas ar ģimenes ārstiem.

Vienlaikus valdības vadītājs pauda cerību, ka streika pieteikumam īstais iemesls nav e-veselības ieviešana, kas tuvojas.

Arī koalīcijas partneri uzsvēra, ka situācijai ar veselības aprūpes finansējumu risinājums ir jārod.

Kā ziņots, Veselības ministrijai (VM) noraidot Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas (LĢĀA) aicinājumu izveidot izlīgšanas komisiju, mediķi nolēmuši streikot, pārtraucot darbu līdz vienošanās panākšanai ar ministriju, aģentūru LETA informēja asociācijas prezidente Sarmīte Veide.

VM gan uzsver, ka nebija noraidījusi tikšanos ar LĢĀA un arvien ir atvērta sarunām ar streiku pieteikušo asociāciju, tāpēc aicina tikties jau nākamnedēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu