Veide: Ģimenes ārsti ar VM vedīs tikai streika sarunas, jo «parasta runāšana» nav nesusi rezultātu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas Ģimenes ārstu asociācija (LĢĀA) atsauksies Veselības ministrijas (VM) aicinājumam tikties, tomēr tās būs streika sarunas, intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» teica asociācijas prezidente Sarmīte Veide.

Veide uzsvēra, ka «streika mehānisms» ir iedarbināts. «Mēs esam gatavi tikties un runāt, bet tās būs streika sarunas. Runa būs tikai par mūsu prasībām,» viņa teica, piebilstot, ka parastas sarunas notiek jau gadiem, bet rezultāta aizvien nav.

LĢĀA vadītāja atzina, ka, vienojoties par skaidru plānu vai risinājumu mediķu prasībām, streiks varētu tikt atcelts. Tomēr ģimenes ārsti neatbalsta sociālo iemaksu palielināšanu par labu veselībai, tāpēc šāda risinājuma gadījumā streiks notiks. «Tas ir papildus nodoklis, cietīs trūcīgākie. Jau tagad ir cilvēki, kuriem ir problēmas pat 1,42 samaksāt,» stāstīja Veide.

Viņa skaidroja, ka ir aicinājusi streikam pievienoties arī māsas un ārstu palīgus, kuru atbalsta gadījumā ģimenes ārstu prakses būs slēgtas pilnībā. Veide ir aicinājusi uz sarunu Latvijas Māsu asociācijas un ārstu palīgu pārstāvošo organizāciju pārstāvjus.

Jau ziņots, ka ģimenes ārsti, nepanākot vienošanos ar Veselības ministriju (VM) par izlīgšanas komisijas veidošanu, nolēmuši streikot, pārtraucot darbu līdz vienošanās panākšanai ministriju. Ģimenes ārsti plāno sākt streiku 3.jūlijā. Streika laikā tiks pārtraukta ģimenes ārsta pakalpojumu sniegšana līdz brīdim, kad izdosies panākt vienošanos ar VM un valdību par streika prasību izpildi.

Savukārt VM joprojām esot atvērta sarunām. Tā uzaicinājuši Ģimenes ārstu asociāciju uz tikšanos nākamnedēļ, lai pārrunātu jautājumus saistībā ar ģimenes ārstu prasībām, iepriekš teica ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu