Kozlovska: jaunais koalīcijas piedāvājums padara ģimenes ārstus par nodokļu uzraugiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Koalīcijas piedāvājums veselības finansēšanai padara ģimenes ārstus par tādiem kā nodokļu uzraugiem, tomēr ārstam ir citi uzdevumi, intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas prezidente Līga Kozlovska. Kozlovska pauda, ka nevienam nepatiktu būt šādā situācijā. «Domāju, ka tas nav labākais ceļš, kas piedāvāts,» vērtēja ģimenes ārste.

Viņa arī paliecināja, ka pagaidām ģimenes ārstu nostāja attiecībā uz streiku nav mainījusies. Kozlovska atgādināja, ka nākamnedēļ paredzētā tikšanās ar Veselības ministriju, lai par to runātu.

Jau ziņots, ka valdošās koalīcijas partneri trešdien panāca vienošanos par sociālo iemaksu pieaugumu, savukārt par lielāku iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes progresivitāti diskusijas vēl turpināsies, žurnālistiem pēc koalīcijas sanāksmes paziņoja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Sociālās iemaksas iecerēts celt, lai palielinātu veselības aprūpes finansējumu. Paredzēts, ka sociālās iemaksas solidāri - pa pus procentpunktam - pieaugs gan darba devējiem, gan darba ņēmējiem. Savukārt nodokļu nemaksātājiem varētu būt noteikts speciāls maksājums. Pagaidām partneri neesot runājuši par summu, bet viņi ir vienisprātis, kas tas būs noteikts maksājums, kas saistīts ar vidējo darba algu, skaidroja premjers. Tādā veidā cilvēki iegūšot obligāto veselības apdrošināšanu.

Savukārt veselības ministre Anda Čakša norādīja, ka tagad minimālā veselības aprūpes pakalpojumu grozā tiks iekļauti arī ģimenes ārstu pakalpojumi.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu