Rinkēvičs pārliecināts, ka ES un Lielbritānija «Brexit» sarunās spēs vienoties

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Eiropas Savienība (ES) un Lielbritānija «Brexit» sarunās spēs vienoties, ceturtdien pēc tikšanās ar «Brexit» ministru Deividu Deivisu sacīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Kā informēja Ārlietu ministrijā (ĀM), sarunā Deiviss informēja Rinkēviču par Lielbritānijas nostāju par izstāšanās procesu un risināmajiem jautājumiem un arī par Lielbritānijas valdības izveides procesu.

19.jūnijā tika uzsāktas ES un Lielbritānijas sarunas par izstāšanos no ES, un no ES puses sarunas vada Mišels Barnjē.

Savukārt izstāšanās procesā no ES Latvijai prioritārie jautājumi saglabājas nemainīgi - Latvijas valstspiederīgo intereses pēc «Brexit», turpmāka cieša sadarbība ekonomikā un tirdzniecībā, ārlietās, drošības un aizsardzības jomās un citos jautājumos, norāda ĀM.

Kā informē ministrijā, Lielbritānija ir tradicionāli svarīgs Latvijas partneris. Abas valstis vieno cieša sadarbība drošības politikas jomā, ekonomikā un tirdzniecībā, izglītībā un kultūrā. Neskatoties uz gaidāmo Lielbritānijas izstāšanos no ES, abu valstu ļoti labās attiecības tiks turpinātas, pastiprinot divpusējo sadarbību, kā arī cieši sadarbojoties NATO un citos daudzpusējos formātos. Šobrīd Lielbritānijā ir lielākā Latvijas diasporas daļa - apmēram 100 000 valstspiederīgo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu