Zīle: Tautas vēlēta prezidenta gadījumā ir risks ievēlēt Kremlim labvēlīgu personu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Tautas vēlēta prezidenta gadījumā ir risks ievēlēt Kremlim labvēlīgu personu, izriet no Eiropas Parlamenta (EP) deputāta Roberta Zīles (VL-TB/LNNK) teiktā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma».

«Mēs zinām, ka pastāv risks - jo tuvāk Kremlim, jo lielāki riski, ka prezidents var gadīties tāds, ka būs diez gan sarežģīta situācija,» pauda Zīle. Viņš par piemēru minēja kādreizējo situāciju Lietuvā, kad no Valsts prezidenta amata tika atcelts tagadējais eiroparlamentārietis Rolands Pakss, tai skaitā sakaru ar Maskavu dēļ.

«Mēs neesam droši par to, kā mēs varētu tikt pie tautas vēlēta prezidenta,» sacīja Zīle, piebilstot, ka tautas vēlēta prezidenta gadījumā daudz izdarītu arī kampaņām atvēlētā nauda.

Kopumā Zīle ir pārliecināts, ka Valsts prezidentam būtu jādod lielāka vara.

Jau ziņots, ka Vējonis 22.jūnijā, uzrunājot Saeimas deputātus pavasara sesijas noslēgumā aicināja Saeimu noteikt, ka Valsts prezidentu jau 2019.gadā ievēlētu tauta.

Tāpat viņš uzsvēra, ka Saeimas rudens sesijā iesniegs likumdošanas iniciatīvu par Latvijas pilsonības piešķiršanu Latvijā jaundzimušiem nepilsoņu bērniem viņu piedzimšanas brīdī. «Latvijai svarīgs un nozīmīgs ir ikviens bērns. Mums jādara viss, lai stiprinātu un saliedētu mūsu cilvēkus Latvijas zemē,» teica Vējonis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu