Rajevskis: «Saskaņas» nākšana pie varas lielākajās Latvijas pilsētās ir likumsakarīga

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Partija «Saskaņa» maksimāli izmantojusi to, ka atrodas opozīcijā un nepiedalās valsts pārvaldē, tādēļ partijas nākšana pie varas lielākajās Latvijas pilsētās ir likumsakarīga, pauda sabiedrisko attiecību aģentūras «Mediju tilts» līdzīpašnieks Filips Rajevskis.

Viņaprāt, «Saskaņas» panākumi lielā mērā apliecina partijas opozicionāru statusu, un «Saskaņa» ir labi izmantojusi situāciju, ka tā ir opozīcijā esošajai varai. «Tas, ka viņi ir kreisi ideoloģiski, labi saskan ar to, kas notiek pašvaldībās kopumā. Ja raugāmies uz pašvaldību priekšvēlēšanu kampaņu, visās pašvaldībās bija ļoti kreisi solījumi, kas ļoti labi saskan ar viņu ideoloģisko platformu, tādēļ šī situācija ir diezgan likumsakarīga,» uzskata politologs.

Rajevskis uzsvēra, ka tagad šo pašvaldību vēlētājiem būs iespēja iepazīties ar jauno pilsētas varu un izdarīt savus secinājumus. Tomēr vienlaikus viņš «Saskaņas» panākumus pašvaldību vēlēšanās neuztver kā nopietnu atspēriena punktu gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, skaidrojot to ar atšķirībām Saeimā un pašvaldībās.

«»Saskaņa» ir bijusi ļoti konsekventa, jo nelauž līgumu ar partiju «Vienotā Krievija», aktīvi uzstāj uz attiecībām ar Krieviju un nemainīgi negatīvi attiecas pret Latvijas līdzdalību NATO. Šī būs tā robeža, kas «Saskaņai» kā kreisajiem neļaus pilnīgi izpausties, jo, lai gan cilvēkiem varētu patikt kaut kādi ideoloģiski punkti viņu programmā, tomēr nedomāju, ka vairums cilvēku ir tik prokrieviski orientēti,» norādīja Rajevskis.

Jau ziņots, ka šodien Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja amatā atkārtoti ievēlēts «Saskaņas» saraksta līderis Aleksandrs Bartaševičs, par kuru balsoja desmit deputāti, pret bija divi. Viņš bija vienīgais kandidāts pilsētas domes priekšsēdētāja amatam.

Tikmēr ar balsu vairākumu Daugavpils pilsētas domes vadītāja amatā ievēlēts «Saskaņas» saraksta līderis Andrejs Elksniņš, līdz ar ko šis politiskais spēks nonācis pie abu Latvijas lielāko pilsētu vadības grožiem. Koalīciju Daugavpils domē izveidojusi «Saskaņa» un Riharda Eigima «Mūsu partija», ārpus tās atstājot līdzšinējā domes priekšsēdētāja Jāņa Lāčplēša pārstāvēto «Latgales partiju».

Līdz ar to šobrīd «Saskaņa» ieguvusi varu Daugavpilī, Rēzeknē, Rīgā, bet Jūrmalā «Saskaņa» veidos koalīciju ar ZZS.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu