Brigmanis: Veselības nozares problēmām jārod komplekss risinājums kopā ar visām iesaistītajām pusēm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Veselības nozares problēmām jārod komplekss risinājums kopā ar visām iesaistītajām pusēm, sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Taujāts par šodien sākto ģimenes ārstu streiku, politiķis atbildēja, ka veselības aprūpes jomā nevar no konteksta izraut tikai ģimenes ārstus. Šajā sfērā jāatrod komplekss risinājums, kopīgi to apspriežot visu medicīnas jomu pārstāvjiem, sacīja Brigmanis.

Viņš norādīja, ka ir pilnīgi skaidrs, ka veselības nozarei ir jāpiešķir papildus līdzekļi atbilstoši budžeta iespējām. Politiķiem ir pienākums nodrošināt nepieciešamās naudas atrašanu, un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS ) Saeimas frakcija balsos par finansējuma piešķiršanu, norādīja Brigmanis.

Komentējot ZZS deleģētās veselības ministres Andas Čakšas darbu, politiķis uzsvēra, ka viņa strādā ļoti atbildīgā un smagā nozarē ar jau ilgu laiku esošām problēmām. ZZS darīs visu, lai ministrei palīdzētu, uzsvēra Brigmanis, paužot atbalstu Čakšai viņas darbā.

«Mūsu civilizētā pasaulē streiks ir normāla prakse,» sacīja ZZS līderis, kurš norādīja, ka izprot ģimenes ārstu rīcību, jo pats pirms iesaistīšanās politikā ir organizējis līdzīgas akcijas. Viņš piebilda, ka Veselības ministrijai (VM) ir jāturpina komunikācija ar veselības iestādēm un mediķu arodbiedrībām risinājuma atrašanai.

Kā ziņots, pārstājot sniegt valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus, pirmdien plkst.12 streiku sāka ģimenes ārsti. Tā kā VM un ģimenes ārstu streika sarunās pagājušajā nedēļā netika panākta vienošanās, ģimenes ārsti nolēma no pirmdienas sākt streiku. Tas turpināsies tik ilgi, kamēr ar valdību izdosies vienoties par ģimenes ārstu izvirzītajām prasībām. Šajā laikā ģimenes ārsti pārtrauks sniegt valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus.

Tāpat vēstīts, ka, pieprasot uzlabojumus veselības aprūpes darbiniekiem, no sestdienas aptuveni 800 mediķi Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības rīkotajā brīdinājuma akcijā pārtrauc strādāt pagarināto normālo darba laiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu