Lembergam esot bijusi informācija, ka «Rīdzenes» sarunas tiks publiskotas pirms vēlēšanām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Tā sauktās «Rīdzenes sarunas» bija plānots publicēt vēl pirms vēlēšanām, šodien paziņoja Ventspils domes priekšsēdētājs, smagos noziegumos apsūdzētais Aivars Lembergs («Latvijai un Ventspilij»).

Viņš uzskata, ka sarunu publiskošana notika, lai viņu diskreditētu, taču to publiskošana pirms vēlēšanām nenotika, jo esot bijis uzskats, ka Lembergs vēlēšanās zaudēs.

«Tas, ka kaut kas tāds tiek gatavots, bet pirms vēlēšanām, tāda informācija manā rīcībā bija, bet maniem politiskajiem pretiniekiem likās, ka esmu politiski nosists un vēlēšanās Ventspilī uzvarēs [Ģirts Valdis] Kristovskis,» šādu iemeslu «oligarhu sarunu» nepublicēšanai pirms vēlēšanām šodien minēja Ventspils domes priekšsēdētājs.

Sarunas tomēr publiskotas, orientējoties uz Saeimas vēlēšanām, lai maksimāli diskreditētu viņu un Zaļo un zemnieku savienību, pārliecināts Lembergs, jo Ainars Šlesers un Andris Šķēle vairs nav aktīvajā politikā.

Ventspils domes priekšsēdētājs savā preses konferencē šodien teica, ka materiālu publiskošanas pasūtītāji ir Džordžs Soross un advokāts Rūdolfs Meroni.

Lembergs pauda, ka sarunām, kas bija pievienotas tā sauktās «oligarhu lietas» materiāliem, nav veikta ekspertīze, līdz ar to neesot iespējams noteikt, kas ir runātāji publiskotajos materiālos. Vienlaikus Lembergs atzina, ka ar Šleseru «Rīdzenē» ir ticies, taču vienu vai divas reizes.

«Ja tādi resursi tiek ieguldīti, lai tādām metodēm mani noņemtu no politiskās dienas kārtības, lai iebiedētu citus politiķus, lai viņi ar mani nesēž pie viena galda, nerunā, es domāju, tas dara man lielu godu,» sacīja Lembergs.

Jau vēstīts, ka iepriekš Lembergs paziņoja, ka bijušā politiķa Šlesera sarunas viesnīcā «Rīdzene» attiecībā uz viņu izdevumā «Ir» esot atspoguļotas sagrozītā formā.

«Sarunu forma un saturs, cik tas attiecas uz mani, ir apzināti, melīgi sagrozīts, tai skaitā izdaiļots ar spēcīgiem palīgvārdiem,» norādīja Ventspils mērs.

Jau ziņots, ka viesnīcā «Rīdzene» noklausītās politiķu un uzņēmēju sarunas kalpoja kā viens no galvenajiem pierādījumiem tā dēvētajā oligarhu lietā, kas tika ierosināta 2011.gadā pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs šo lietu izmeklēja vairākus gadus, tomēr izrādījās, ka noklausītās sarunas nav pietiekams pierādījums apsūdzību celšanai, tāpēc kriminālprocess tika izbeigts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu