EP deputāts no Igaunijas: Politiķiem galvenais ir vēlēšanu rezultāts, nevis labākas valsts veidošana

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Tairo Lutter / Postimees

Politiķiem galvenais ir nevis labākas valsts veidošana, bet gan vēlēšanu rezultāts, sacīja Eiropas Parlamenta (EP) deputāts no Igaunijas Indreks Tarands.

Pēc viņa domām iemesls, kādēļ Eiropas Savienības (ES) un nacionālo valstu valdības nespēj piedāvāt cilvēkiem risinājumus un rīkoties ātri un efektīvi, ir strukturālas problēmas un pēdējos 30 gadus novērojama parādība, ko dēvē par «politiskās klases triumfu».

«Politiķus vairs nevada idejas vai kādi augsti mērķi, lai veidotu labāku valsti. Tagad mums ir profesionāli politiķi. Viņi tiek audzināti kopš bērna kājas, tad tiek jaunatnes organizācijā un tad pēkšņi tiek iekārtoti ministra amatā. Šie politiķi domā četru gadu ciklos, un šādā vidē jūs nesagaidīsiet labas idejas un politiku,» ir pārliecināts Tarands.

Deputātu satrauc Eiropas projekta nākotne, un vienlaikus viņš aicina raudzīties uz problēmām ne tikai ES, bet visā Rietumu pasaulē kopumā. Eiroparlamentārietis intervijā aģentūrai LETA vērsa uzmanību uz situācijām, kad tradicionālās politiskās partijas nespēj piedāvāt cilvēkiem problēmu risinājumus, un šī iemesla dēļ parādās jauni politiskie spēki - radikāļi no abām pusēm, kas piedāvā savus risinājumus.

«Paši cilvēki kļūst agresīvi. To jūt sabiedrībā. Nedz Eiropas Komisija (EK), nedz EP vai nacionālās valdības šobrīd nespēj atgriezt cilvēkiem to sajūtu, ka viņi kaut ko nozīmē, ka ar viņiem rēķinās. Domāju, ka tā ir lielākā problēma,» skaidro Tarands.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu