ZZS neiebilst pret Sudrabu parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadībā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) neiebilst deputāta Aināra Mežuļa (ZZS) izvēlei «oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadībā atbalstīt parlamentārieti Ingunu Sudrabu (NSL).

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis pauda, ka atbalsta Mežuļa balsojumu un Sudraba ir piemērota šim amatam.

ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze aģentūrai LETA sacīja, ka neiebilst Mežuļa izvēlei, turklāt Sudraba ir bijusī valsts kontroliere, kas pierādījusi sevi šajā amatā un bijusi stingra nelikumību atklāšanā.

Savukārt Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) jau paudis savu viedokli par parlamentārās komisijas izveidi - viņš atbalstīja to, aģentūrai LETA teica premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars. Vienlaikus premjers norāda, ka komisijas sastāvs un vadība ir Saeimas kompetencē.

Kā ziņots, par «oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāju šodien tika ievēlēta Sudraba.

Lemjot par komisijas sastāvu, Saeimas sēdē bija plašas debates par Sudrabas kandidatūru. Ņemot vērā, ka viņa ir minēta tā dēvētajās «oligarhu sarunās», nacionālās apvienības «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK un «Vienotības» deputāti iebilda pret viņas apstiprināšanu parlamentārās izmeklēšanas komisijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu