Sudraba: amatpersonām jāparāda, ka lēmumi tiek pieņemti, noskaidrojot faktu patiesumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Valsts augstākajām amatpersonām ir jāparāda sabiedrībai, ka Latvijā lēmumi tiek pieņemti, noskaidrojot faktu patiesumu, paziņoja Saeimas deputāte, vakar par «oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāju kļuvusī Inguna Sudraba (NSL).

«Katrs, kas pieņēmis kādus lēmumus, tos var pats pārskatīt. Man interešu konflikta [»oligarhu lietā«] nav. Tie, kas sacēluši šo ažiotāžu, to dara speciāli. Piekrītu prezidentam, ka interešu konflikts nedrīkst būt. Pašām augstākajām valsts amatpersonām jāparāda [sabiedrībai], ka lēmumi tiek pieņemti, noskaidrojot faktu patiesumu,» teica Sudraba.

Viņasprāt, pašreizējie notikumi saistībā ar «oligarhu sarunām» pierādot, ka vairāku gadu garumā ar dažādu veidu informācijas izmantošanu esot veikta viņas nomelnošana.

Sudraba skaidroja, ka plašākus komentārus par prezidenta Raimonda Vējoņa nostāju viņa pašlaik nevar sniegt, jo ir ceļā uz «Novadnieku dienas» pasākumiem Gulbenē.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis aicinājis Saeimu izvērtēt Sudrabas atbilstību «Rīdzenes sarunu» parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājas amatam, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Tikšanās laikā ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (VL-TB/LNNK), Valsts prezidents aicināja Saeimu izvērtēt, vai parlamentārās izmeklēšanas komisija, saistībā ar viesnīcā «Rīdzene» notikušajām sarunām, Sudrabas vadībā spēs izpildīt Saeimas dotos uzdevumus, stiprinās sabiedrības uzticēšanos valsts varai un tiesiskumam.

Vējonis arī informēja, ka Saeimas frakciju vadītājiem ir nosūtījis vēstuli, kurā aicina izvērtēt Sudrabas atbilstību parlamentārās komisijas vadītājas amatam.

«Lai komisija varētu īstenot tai uzticētos uzdevumus un sasniegt rezultātu, visiem tās locekļiem nepieciešama laba reputācija un jābauda sabiedrības atbalsts. Nedrīkst pastāvēt šaubas par komisijas locekļu iespējamu ieinteresētību vai citi apstākļi, kas var radīt šķēršļus kvalitatīvam un efektīvam komisijas darbam,» uzsver Vējonis.

Kā vēstīts, ka par «oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāju vakar tika ievēlēta Sudraba.

Lemjot par komisijas sastāvu, Saeimas sēdē bija plašas debates par Sudrabas kandidatūru. Ņemot vērā, ka viņa ir minēta tā dēvētajās «oligarhu sarunās», nacionālās apvienības «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK un «Vienotības» deputāti iebilda pret viņas apstiprināšanu parlamentārās izmeklēšanas komisijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu