Brigmanis sola sekot Vējoņa aicinājumam un ZZS frakcijā apspriedīs Sudrabas atbilstību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Saeimas Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcija sekos Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa aicinājumam un apspriedīs «Rīdzenes sarunu» parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājas Ingunas Sudrabas (NSL), kā arī pārējo komisijas locekļu atbilstību amatiem, sacīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Auguts Brigmanis.

Viņš uzsvēra, ka ar šādu paziņojumu prezidents paudis rūpi par pašreizējo situāciju un rīkojies pareizi. ZZS Vējoņa pausto respektēs un apspriedīs frakcijā.

Vienlaikus gan politiķis vērsa uzmanību uz to, ka jābūt konkrētiem faktiem, lai varētu izdarīt secinājumus par kāda komisijas locekļa neatbilstību amatam, piemēram, nespēja saņemt pielaidi darbam ar klasificētu informāciju.

Brigmanis aicināja tiesībsargājošs iestādes sniegt savu vērtējumu vai papildu informāciju, lai tālāk jau deputāti varētu vētīt parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļu atbilstību.

«Lai nav subjektīvs [vērtējums] - es izlasu avīzi, man cilvēks nepatīk,» pauda ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs

Viņš apliecināja, ka ZZS neatbalstīs «Vienotības» frakcijas deputāta Andreja Judina iecelšanu parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāja amatā.

Pēc Brigmaņa teiktā, Judinam bija iespējas ar šiem jautājumiem strādāt «Vienotības» kontrolētajās Saeimas komisijās - Nacionālās drošības komisijā un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā.

ZZS līderis arī atzīmēja, ka Judins pametis partiju «Vienotība» un veido jaunu politisko spēku, tāpēc tagad vairāk būs aizņemts ar domām par nākamā gada parlamenta vēlēšanām.

Taujāts, vai Vējonis ar savu paziņojumu jau netieši nepasaka, ka Saeima pieļāvusi kļūdu, apstiprinot Sudrabu par komisijas vadītāju, Brigmanis sacīja, ka prezidenta viedokli negrasās traktēt.

Kā ziņots, Vējonis aicinājis Saeimu izvērtēt Sudrabas atbilstību «Rīdzenes sarunu» parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājas amatam.

Tikšanās laikā ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (VL-TB/LNNK) Valsts prezidents aicināja Saeimu izvērtēt, vai parlamentārās izmeklēšanas komisija saistībā ar viesnīcā «Rīdzene» notikušajām sarunām Sudrabas vadībā spēs izpildīt Saeimas dotos uzdevumus, stiprinās sabiedrības uzticēšanos valsts varai un tiesiskumam.

«Lai komisija varētu īstenot tai uzticētos uzdevumus un sasniegt rezultātu, visiem tās locekļiem nepieciešama laba reputācija un jābauda sabiedrības atbalsts. Nedrīkst pastāvēt šaubas par komisijas locekļu iespējamu ieinteresētību vai citi apstākļi, kas var radīt šķēršļus kvalitatīvam un efektīvam komisijas darbam,» uzsver Vējonis.

Tāpat vēstīts, ka par «Rīdzenes sarunu» parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāju vakar tika ievēlēta Sudraba. Lemjot par komisijas sastāvu, Saeimas sēdē bija plašas debates par Sudrabas kandidatūru. Ņemot vērā, ka viņa ir minēta tā dēvētajās «oligarhu sarunās», nacionālās apvienības «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK un «Vienotības» deputāti iebilda pret viņas apstiprināšanu parlamentārās izmeklēšanas komisijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu