Smiltēns: Portāla «ss.lv» slēgšanā ir saprotams VID mērķis, bet bažas rada rīcības forma

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīcībā, slēdzot sludinājumu portālu «ss.lv», ir skaidrs mērķis, cīņa ar ēnu ekonomiku, bet bažas rada forma, kā tas tiek darīts, šodien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja «Vienotības» priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns (V).

Politiķis norādīja, ka sākotnēji tiesību ieviešana slēgt interneta mājaslapas tika pamatota nevis ar nepieciešamību slēgt šāda veida portālus, bet gan ar vajadzību slēgt nelegālo azartspēļu mājaslapas.

Šis ir pretrunīgs gadījums, taču gala lēmums šajā jautājumā kļūs par precedentu turpmākai likuma piemērošanai, sacīja Smiltēns. Jāatrod līdzsvars un samērīgums šī jautājuma risināšanā, ņemot vērā, ka interneta biznesu «vienas sekundes laikā» var pārcelt uz citu valsti un ir jāskatās, cik valsts var iegūt nodokļu ieņēmumos, pauda politiķis.

Savukārt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) norādīja, ka nav jāskatās uz kaut kāda veida izdevīgumu, bet ir jāapkaro ēnu ekonomiku.

Kā ziņots, šodien pēc VID pieprasījuma «ss.lv» domēna vārds atslēgts, mikroemuāru vietnē «twitter» paziņojusi Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Tīkla risinājumu daļa.

VID nolēmis apturēt Latvijas lielākā sludinājumu portāla «ss.lv» darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID apturējis arī ar «ss.lv» īpašniekiem saistītā uzņēmuma SIA «Internet» saimniecisko darbību. «Internet» 1.augustā pieņemto VID lēmumu par «Internet» saimnieciskās darbības apturēšanu 3.augustā ir pārsūdzējusi VID ģenerāldirektorei Ilzei Cīrulei.

Notiekošais ap sludinājumu portālu «ss.lv» radījis sašutuma vētru informācijas tehnoloģiju nozarē (IT), kas ir neizpratnē - «kā var ienākt prātā apturēt veiksmīgi strādājošu, priekšzīmīgu nodokļu maksātāju», šodien žurnālistiem sacīja augsto tehnoloģiju uzņēmuma SIA «Inbokss» īpašnieks Andris Griķis, uzsverot, ka šādā situācijā IT uzņēmumi var aiziet no Latvijas jurisdikcijas, lai pasargātu savu biznesu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu