Kariņš: No «Vienotības» aizgājušajiem politiķiem jānoliek deputāta mandāts (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

No partijas «Vienotība» aizgājušajiem Saeimas deputātiem būtu jānoliek deputāta mandāts, intervijā laikrakstam «Latvijas Avīze» saka partijas domes priekšsēdētājs, Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš.

Viņš norāda, ka pašlaik Saeimas frakcijā «Vienotības» biedri ir mazākumā. Šāda dīvaina situācija izveidojās jau pirms iepriekšējām Saeimas vēlēšanām, kad sarakstā tika iekļauti deputātu kandidāti, kuri jau toreiz nebija partijas biedri. Tagad daļa no partijas ir izstājušies, bet deputāta mandātu nav nolikuši.

«Uzskatu, ka šiem cilvēkiem būtu ne tikai jāizstājas no frakcijas, bet arī jānoliek deputāta mandāts, jo vēlētāji par viņiem nobalsoja kā par «Vienotības» biedriem. Diemžēl Latvijā līdz šim nav bijusi šāda prakse, taču tā ir jāievieš. Patlaban frakcijā ir viena saraksta biedri, kuri vairs nav vienā partijā, un tas nostāda «Vienotību» sarežģītā situācijā,» skaidro politiķis.

Viņš atzīst, ka nav rīcības sviru, lai šo situāciju labotu. Šī duālā situācija traucējot gan to personu dzīvi, kas ir frakcijā, gan ari visas partijas dzīvi. Situācija ir kā «šķirtā ģimenē, kur ir piespiedu kopdzīve vienā guļamistabā». Tas ne pie kā laba neved, uzskata Kariņš.

Politiķis arī atzīst, ka «Vienotības» programmatiskie uzstādījumi ir izšķīduši. Partijai nav skaidra redzējuma, piemēram, par to, kā radīsies jaunas darba vietas, kā tiks panākts, ka uzņēmējdarbībā spēles noteikumi visiem ir līdzīgi.

Kariņš plāno strādāt ar partijas reģionālajām nodaļām, ar ieinteresētiem cilvēkiem, kuri var pat nebūt partijas biedri, bet kuriem simpatizē partijas idejas, panākt, lai viņi piedāvā priekšlikumus. Viņš tos apkopošot, lai partijas domē pieņemtu programmatiskus uzstādījumus, kas valdībai, ministriem un deputātiem būtu jāpilda.

Kariņš intervijā kritizē valdības izstrādāto nodokļu reformu, skaidrojot, ka tā nav līdz galam pārdomāta un ir nodokļu celšana, nevis reforma. Turklāt neesot pārdomātas nodokļu celšanas sekas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu