Rasnačs mudina «oligarhu sarunu» komisiju izpētīt, kā tika lobēta termiņuzturēšanās atļauju tirgošana (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) mudina «oligarhu sarunu» parlamentārās izmeklēšanas komisiju papētīt, kā tika lobēta termiņuzturēšanās atļauju tirgošana.

Ministrs piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» sacīja, ka šī kārtība, viņaprāt, ir radījusi lielus drošības riskus. «Ļoti vēlos, lai šī komisija dziļāk papētītu, kā tika lobēta termiņuzturēšanās atļauju tirgošana,» teica ministrs. «Šajās sarunās - otrajā turpinājumā - parādās konkrēti vārdi, un domāju, ka komisijai te būtu daudz darāmā,» pauda Ransačs, aicinot papētīt «ķēdīti», kā šī ideja nonāca parlamentā.

Vaicāts, vai Tieslietu ministrija varētu atbalstīt «Vienotības» frakcijas deputāta, «oligarhu sarunu» parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļa Andreja Judina priekšlikumu pieņemt likumu par lietas materiālu publiskošanu, Rasnačs izteicās, ka Judinam bieži vien esot interesantas idejas, bet tās nekādi neiekļaujoties Latvijas tiesību sistēmā. «Ir gana daudz citu līdzekļu, kā rīkoties. Speciāla likuma izveidošana iet ārpus jebkādiem sistēmas rāmjiem,» teica ministrs.

Kā vēstīts, augusta sākumā, apvaicājot koalīcijas partnerus, tika norādīts, ka nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) varētu atbalstīt Judina izteikto priekšlikumu pieņemt likumu par «oligarhu lietas» materiālu publiskošanu. Savukārt «Vienotībai» un Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) vēl būs jāspriež par šo ideju.

«Vienotības» Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa aģentūrai LETA norādīja: ja Judins nāks ar šādu ierosinājumu, tad tas tiks skatīts frakcijas sēdē. Deputāta priekšlikums ir novatorisks, un ir jāizvērtē, vai, radot precedentu krimināllietas materiālu publiskošanai, netiks nodarīts kaitējums tiesiskumam, skaidroja politiķe. Viņa piebilda, ka šo ideju nosacīti asi ir kritizējis Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis par Judina priekšlikumu izteicās: «jo dziļāk mežā, jo vairāk malkas, un jo tālāk ejam, jo oriģinālāks izpildījums». Kad būs formulēts Judina priekšlikums, par to varēs lemt politiskā spēka frakcijas tuvākajā sēdē.

Nacionālā apvienība atbalstītu šādu likumprojektu, un politiskais spēks ir gatavs līdzdarboties tā izveidošanā, lai sasniegtu leģitīmo mērķi - sabiedrības informēšanu, aģentūrai LETA sacīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu