Augulis: Ārkārtas stāvokļa izsludināšana Latgalē ieguvumus nedotu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ārkārtas stāvokļa izsludināšana ne tikai lauksaimniecībā, bet arī saistībā ar ceļu stāvokli Latgalē nekādus ieguvumus patlaban nedotu, sacīja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Viņš norādīja, ka ceļi tāpat patlaban tiek atjaunoti. Posmos, kur situācijā ir smagākā, tas varētu prasīt divas nedēļas.

Pēc viņa teiktā, daudzas vietas joprojām ir zem ūdens, kas nozīmē, ka arī precīzas kopējās izmaksas ceļu atjaunošanā būs zināmas tikai tad, kad ūdens līmenis būs krities.

«Šobrīd mēs naudu neskatāmies. Mēs darām darbus,» pauda Augulis.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka tad, kad būs zināmas konkrētas izmaksas, varēs aplēst, vai darbu izmaksas varēs segt ar AS «Latvijas autoceļu uzturētājs» pašreizējiem budžeta līdzekļiem vai būs nepieciešams kāds ārkārtas atbalsts, lai pēcāk varētu nodrošināt Latvijas ceļu uzturēšanu arī ziemā.

Kā ziņots, Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šodien žurnālistiem paziņoja, ka Latgalē, daļā Vidzemes un Zemgales izsludinās ārkārtas stāvokli lauksaimniecības sektorā.

Kopumā ārkārtas stāvoklis tiks izsludināts 27 novados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu