Šadurskis: Pieprasījums pēc tehniskajiem cilvēkiem būs lielāks, nekā valsts spēj sagatavot

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Pieprasījums pēc tehniskas prasmes apguvušiem speciālistiem darba tirgū būs lielāks, nekā valsts spēj sagatavot, piektdien Zinību dienas pasākumā Rīgas Tehniskajā koledžā (RTK) sacīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

Viņš uzsvēra, ka profesionālā izglītība dod iespēju apgūt zināšanas, prasmes un kompetences, tās apvienojot ar vērtībām.

«Jūs nelasīsiet darba sludinājumus, jo pieprasījums pēc apgūtajām prasmēm būs lielāks nekā tas speciālistu skaits, ko valsts patlaban var sagatavot,» teica ministrs.

Politiķis uzsvēra, ka, tehnoloģijām attīstoties, tagad vēl pat nevar paredzēt, kādas profesijas varētu būt pieprasītas nākotnē. Tādēļ Šadurskis aicina ikvienu aktīvi sekot līdzi attīstībai, piebilstot, ka progresu virza tieši prasmes un zināšanas.

Vienlaikus ministrs gan aicināja mācības nepārtraukt un iegūt diplomu. «Kad sajutīsiet pirmo nopietno darba pieredzi un nopelnīto naudu, neapstājieties, jo izglītību ir ļoti svarīgi pabeigt - darba dzīvē svarīga arī formālā puse,» teica Šadurskis.

Uzsverot, ka Izglītības un zinātnes ministrija pārrauga arī sporta nozari, Šadurskis aicināja ikvienu turēt īkšķus par Latvijas izlasi basketbolā.

Arī RTK direktors Jānis Rozenblats uzrunā audzēkņiem uzsvēra, ka tehniskās specialitātes ir ļoti būtiskas valsts attīstībai.

Šodien RTK sākta «Toyota Tehniskās izglītības programma», kas jaunajiem mehāniķiem sniegs iespēju paaugstināt izglītības kvalitāti un integrēties darba tirgū.

Tehniskās koledžas audzēkņi un skolotāji kā mācību līdzekļus savā rīcībā iegūs «Toyota Aygo», «Corolla» un «Verso» vieglos automobiļus, dīzeļa dzinēja simulatoru, kā arī citas iekārtas, ar kurām teorijā apgūto nostiprināt praksē.

Sadarbības līguma starp RTK un «Toyota» vērtība pārsniedz 100 000 eiro, un kopumā lietošanā nākamajiem mehāniķiem tiek nodoti vairāk nekā 100 dažādi mācību līdzekļi. Tāpat katru gadu labākajiem studentiem «Toyota» piešķirs stipendiju un prakses iespējas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu