NEPLP: Novadu ziņu veidotājiem vairāk jādomā par ziņu vizuālo noformējumu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Novadu ziņu veidotāji strādā kvalitatīvi, bet tiem nepieciešams domāt par labākiem un inovatīvākiem ziņu vizuālās noformēšanas veidiem, pastāstīja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja Dace Ķezbere.

NEPLP ceturtdien sēdē uzklausīja Latvijas Universitātes (LU) pasniedzēja, mediju eksperta Rolanda Tjarves recenziju par novadu ziņu veidošanu Latvijas Televīzijas sabiedriskā pasūtījumā.

Ķezbere norādīja, ka sēdes laikā Tjarve uzslavēja novadu ziņu veidotāju darbu, uzsverot tā kvalitāti. Tomēr viņa ieskatā novada ziņu veidotājiem nepieciešams domāt par ziņu vizuālo noformējumu. Vienlaikus eksperts, pēc NEPLP priekšsēdētājas teiktā, uzsvēra, ka svarīgi ir domāt par to, kā vispārināt novadiem specifiskās ziņas, lai padarītu tās aktuālas valsts mērogā.

Kā informēja padomē, novadu ziņu vēstījums tiek veidots par aktualitātēm, kas saistītas ar lauksaimniecību, medicīnu, politiku, kultūru un izglītību galvenokārt novadu centros, neaizmirstot arī par mazākām novadu pilsētām un ciematiem. Ziņu sižeti ataino Latvijas iedzīvotāju ikdienu, sasniegumus, svarīgus valsts mēroga un starptautiskos notikumus.

Recenzentu vērtējumā ziņu sižeti visaptveroši atspoguļo notikumus Latvijas novados, izvēlētie temati ir izvērsti, interesanti, radoši un dinamiski. NEPLP pārrunāja arī recenzentu ieteikumus ar reģionālo televīziju pārstāvjiem, un atzina, ka kopumā sabiedriskā pasūtījuma izpilde vērtējama kā kvalitatīva un atbilstoša.

Tāpat ceturtdien sēdē NEPLP uzklausīja arī recenzentu vērtējumu par SIA «4.vara» raidījumu veidošanu televīzijas programmā «Sportacentrs.com TV» sabiedriskā pasūtījuma ietvaros.

Ķezbere sacīja, ka padome ar recenzentiem pārrunāja sporta tiešraižu veidošanu, kā arī nākotnes ieceres un pārraižu kvalitāti un režiju. Pēc viņas teiktā, šādi aspekti sabiedriskā pasūtījuma izpildes recenzijas ietvaros tiek apspriesti katru ceturksni.

«Sportacentrs.com TV» realizē sabiedrisko pasūtījumu raidījumu veidošanai par aktīvu dzīvesveidu, piedāvājot skatītājiem dažādas sporta pasākumu tiešraides gan vietējā, gan starptautiskā mērogā. NEPLP ieskatā, plašāka sporta veidu publicitāte rosina cilvēkus iesaistīties un sekmē veselīgu dzīvesveidu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu