Rinkēvičs: «Zapad 2017» apmērs un tuvums Baltijas valstu robežām palielina spriedzi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Lai gan militārās mācības «Zapad 2017» nav tiešs apdraudējums Baltijas valstīm, tomēr to apmērs un tuvums Baltijas valstu robežām palielina spriedzi un mazina uzticēšanos, Londonā tiekoties ar Lielbritānijas premjerministres nacionālās drošības padomnieku Marku Sedvilu, sacīja Edgars Rinkēvičs (V).

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM), ministra darba vizītes laikā amatpersonas pārrunāja abu valstu sadarbību drošības un aizsardzības jautājumos, cīņu pret informācijas karu un citiem nemilirāriem draudiem, kā arī globālos un reģionālos drošības izaicinājumus, tajā skaitā septembrī gaidāmās Krievijas un Baltkrievijas kopīgās militārās mācības.

«Šīs mācības nevar skatīt atrauti no drošības situācijas kopumā un Krievijas aktivitātēm mūsu reģionā kopš notikumiem Ukrainā. Ņemot vērā iepriekšējo Krievijas un Baltkrievijas kopīgi rīkoto militāro mācību pieredzi, šī brīža galvenā problēma ir caurskatāmības trūkums. Esam saņēmuši Baltkrievijas puses ielūgumus novērot mācības,» pauda ārlietu ministrs.

Puses bija vienisprātis par abu valstu kopīgajām interesēm – starptautiskās tiesiskās kārtības ievērošanu, transatlantiskās sadarbības nozīmi, it īpaši ASV klātbūtni Eiropā, NATO nozīmi eiroatlantiskajā drošībā, kā arī visciešākās sadarbības saglabāšanu iekšlietu, tieslietu, drošības un aizsardzības jomās arī pēc «Brexit».

Rinkēvičs arī pauda gandarījumu par NATO samita Varšavas lēmumu izpildi, kas paredz alianses ziemeļaustrumu flanga stiprināšanu.

Ministrijā skaidro, ka Lielbritānijas nacionālās drošības padomnieks ir Apvienotās Karalistes premjerministra vecākais padomnieks nacionālās drošības jautājumos, kurš vienlaikus pilda Nacionālās Drošības Padomes sekretāriāta vadītāja amatu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu