Rinkēvičs atbalsta jaunu sankciju noteikšanu Ziemeļkorejai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Ziemeļkorejas darbības palielina nestabilitāti, apdraud mieru un drošību ne tikai Korejas pussalā, bet globāli, tādēļ būtiski turpināt Ziemeļkorejai noteikto starptautisko sankciju stingru ievērošanu, pārliecināts ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Viņš šodien piedalījās Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministru neformālajā Gimnihas sanāksmē, kur uzmanības lokā bija jautājums par Ziemeļkorejas agresīvajām darbībām, veicot ballistisko raķešu un kodolizmēģinājumus.

Ministrs izteica bažas par to, ka Ziemeļkorejas darbības palielina nestabilitāti, apdraud mieru un drošību ne tikai Korejas pussalā, bet globāli, tādēļ būtiski turpināt Ziemeļkorejai noteikto starptautisko sankciju stingru ievērošanu. Tāpat Rinkēvičs pauda atbalstu jaunu sankciju noteikšanai Ziemeļkorejai.

Vienlaikus ārlietu ministrs atzinīgi novērtēja ANO Drošības padomes centienus un konstruktīvo pieeju, reaģējot uz Ziemeļkorejas provokatīvajām darbībām, un aicināja stiprināt savstarpēju darbību koordināciju, lai panāktu risinājumu miermīlīgā un diplomātiskā ceļā.

Sanāksmes laikā notika arī diskusijas par aktuālo situāciju Tuvo Austrumu miera procesa sarunās un kopīga darba sesija ar aizsardzības ministriem, kurā tika pārrunātas aktualitātes ES drošības un aizsardzības pakotnes ieviešanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu